fbpx
Сьогодні
12:56 05 Вер 2023

Зеленський підписав закон про зміну адміністративно-територіального устрою Криму

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє пресслужба представництва президента України в АР Крим.

Відмічають, що головною метою закону є підготовка ґрунту для деокупації півострова. Адже військові та військово-цивільні адміністрації створюють для діяльності на території територіальних громад.

"Президент України підписав закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим", зазначили у повідомленні.

Повідомляють, що як тільки закон набере чинності, наступного ж дня будуть введені в дію рішення, прийняті парламентом у 2016 та 2020 роках щодо декомунізації та введення нового районного поділу Автономної Республіки Крим.

У зв'язку з цим закон доручає Кабінету Міністрів України протягом одного місяця визначити території та адміністративні центри територіальних громад в Автономній Республіці Крим.

А протягом трьох місяців утворити районні державні адміністрації нових районів та внести на розгляд парламенту законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим після деокупації.

Нагадаємо, що закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розв'язання окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим" був ухвалений Верховною Радою 23 серпня – у день проведення третього саміту Кримської платформи.

Що відомо про деокупацію Криму

Нагадаємо, у липні президент Володимир Зеленський заявив, що для України війна не закінчиться, допоки не будуть звільнені всі тимчасово окуповані росією українські території, включно з Кримом.

Пізніше він додав, Україна готує комплекс безпекових, економічних і соціальних кроків щодо деокупації та реінтеграції півострова.

Своєю чергою, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний також наголосив, що його ніхто не зупинить у намірі звільнити Крим.

Також президент Володимир Зеленський на відкритті саміту Кримської платформи заявив, що російська федерація може закрити очі на втрату Криму так само, як робила це під час відступу з інших окупованих українських територій.

А секретар РНБО Олексій Данілов напередодні саміту Міжнародної Кримської платформи повідомив, що скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

Своєю чергою, керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в АР Крим Євген Бондаренко зазначив, що ментальна деокупація Криму може зайняти від 10 років до одного покоління.

А втім, уже 15 бізнесів долучилися до меморандуму про відновлення та розвиток підприємництва в Криму, що розпочнеться після деокупації півострова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: