fbpx
Сьогодні
20:33 31 Сер 2023

Українська формула миру є єдиною основою для міжнародних зусиль із припинення війни, - Боррель

Формула миру, що була запропонована лідером України Володимиром Зеленським, залишається єдиною надійною основою для міжнародних зусиль з пошуку справедливого завершення війни, що була розв'язана рф проти України.

Про це сьогодні в Толедо під час пресконференції за підсумками зустрічі європейських міністрів заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє  Укрінформ.

"Формулу миру, яка була представлена Президентом Зеленським, є єдиною, яка привернула увагу, і яка була обговорена у міжнародному вимірі. Було багато інших, – від Китаю, від Бразилії, від Південної Африки, від Африканського Союзу, але всі вони були відкинуті. Лише формула з 10 пунктів, що була представлена Президентом Зеленським, була обговорена у Стокгольмі та у Саудівській Аравії. Сьогодні ми обговорювали цю формулу миру та шлях, яким ми можемо продовжувати її підтримку, як поставити її у центр міжнародного обговорення, щоб будувати справедливий мир в Україні", – сказав Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні в місті Толедо під егідою Іспанського головування в ЄС відбулася неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich), головними темами якої є розвиток ситуації в Україні та в країнах африканського регіону Сахель.

Також ми повідомляли, що до Іспанії приїхав з офіційним візитом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Довідка

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Раніше президент Зеленський говорив, що хоче провести мирний саміт у символічну дату – 500 днів повномасштабної війни. Данія та Швеція зголосилися провести саміт.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: