fbpx
Сьогодні
15:17 30 Сер 2023

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який прирівнює корупцію до державної зради

English version here

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на період воєнного часу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook народного депутата Дмитра Разумкова, Telegram народного депутата від фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Як повідомляють, авторами цього законопроєкту є нардеп Дмитро Разумков та його об'єднання в Раді.

Нагадаємо, що нещодавно президент Володимир Зеленський також заявив, що подасть в парламент свій законопроєкт про корупцію-держзраду.

"Команда "Розумної політики" зареєструвала законопроєкт №9659, яким ми доповнюємо Кримінальний кодекс статтею 111-3 і прирівнюємо покарання за корупцію до покарання за державну зраду на час воєнного стану. Корупціонерам світитиме 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна", зазначив Разумков.

Парламентарій заявив, що справами будуть займатися НАБУ, САП і Вищий антикорупційний суд, а не СБУ.

Нардеп підкреслив, що через СБУ чинна влада зможе тиснути на своїх політичних опонентів та прикривати власні корупційні справи.

Як додав Разумков, у законопроєкті передбачено, що до відповідальності можна буде притягнути кожного топпосадовця і чиновника середньої ланки. Зокрема:

  • народного депутата,
  • прем'єра,
  • урядовця,
  • Офіс президента,
  • самого президента.

Своєю чергою, Железняк зазначив, що законопроєкт від Разумкова щодо цього питання є першим зареєстрованим у Верховній Раді. Тому за регламентом президентський буде розглядатися альтернативний і тільки протягом 14 днів після закону від народних депутатів.

Також, за словами Железняка, у законопроєкті Разумкова залишили заставу як альтернативу.

За словами Разумкова, заставу залишили, тому що її відсутність може стати "лазівкою для корупціонерів, як розвалити справу у нас (є рішення КСУ) та у ЄСПЛ".

Корупційні скандали в Україні

Нагадаємо, після гучних корупційних скандалів в обласних військкоматах президент України Володимир Зеленський ініціював перевірки ТЦК по всій країні.

Пізніше Зеленський затвердив рішення РНБО, яким доручили звільнити всіх начальників обласних військкоматів. У деяких регіонах вже розпочали процедуру звільнення начальників ТЦК.

До того ж нещодавно в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: