fbpx
Сьогодні
12:18 21 Тра 2023

Зеленський запропонував проведення саміту формули миру у липні, на 500 день війни

English version here

Фото: РБК-Україна / Віталій Носач

Коли від початку повномасштабної війни мине 500 днів, а це буде у липні поточного року, можна тоді і провести саміт формули миру.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи 21 травня на робочій сесії саміту "Назустріч мирному, стабільному і процвітаючому світу" за участю країн G7, України та партнерів, повідомляє ЄП.

" Скоро – 500 днів повномасштабної війни, вже в липні це буде. І це символічний проміжок часу, хороший місяць, щоб зібрати саміт формули миру – саміт світової більшості. Саміт усіх, хто поважає чесність і хоче закінчити цю війну. Я запрошую вас приєднатися до спільних зусиль", наголосив український лідер.

Президент підкреслив, що "розробили формулу миру так, щоб кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН. Так, щоб кожен у світі міг обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати".

Нагадаємо, топ-дипломат Швеції, яка головує у Раді ЄС, раніше повідомляв, що міністри закордонних справ країн ЄС на наступній зустрічі обговорять організацію саміту, присвяченого просуванню запропонованої Україною "формули миру". На цей час є пропозиція проводити його у Копенгагені перед самітом НАТО.

Говорячи про мету проведення заходу, співрозмовник журналістів сказав, що цей саміт проводять для того, щоб не було пропозиції Китаю, який "повторює наративи росії". А "українська точка зору отримала платформу і більшу видимість на міжнародній арені".

Довідка

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: