fbpx
Сьогодні
09:47 28 Сер 2023

Маляр: ЗСУ звільнили Роботине на Запоріжжі та просуваються далі

English version here

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Військовослужбовці Збройних сил України звільнили від російських загарбників село Роботине, що в Токмацькій міській громаді Пологівського району Запорізької області.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в етері телемарафону.

"Щодо південного регіону, у нас продовжуються наступальні дії. Ви знаєте, що звільнено Роботине. Далі наші війська рухаються вже південно-східніше Роботиного і південніше Малої Токмачки", — зазначила вона.

Маляр уточнила, що українські військовослужбовці просуваються за напрямками Новоданилівка — Новопрокопівка та Мала Токмачка — Очеретувате.

Заступниця Міноборони наголосила, що українські війська просуваються, попри шалений опір росіян. Ворог зокрема проводить там "суцільне замінування" та робить бетонні укріплення.

"Ворог кидає на ці напрямки всі свої сили. Окупанти зазнають там величезних втрат, але все одно намагаються там концентрувати свої сили, щоб не здати ті позиції, які вони вже окупували", — додала Маляр.

deepstatemap.live

22 серпня воїни 47 окремої механізованої бригади зайшли в село Роботине. Згодом вони повідомили, що під шквальним обстрілом з боку окупантів успішно евакуювали цивільних із цього населеного пункту.

Наступного дня стало відомо, що ці бійці встановили прапор України в Роботиному.

Зауважимо, що за словами військових експертів, Роботине є головною перешкодою на шляху до другої лінії оборони ворога.

Село є одним із ключових укріпрайонів росіян на відрізку між підконтрольним Оріховим та окупованим Токмаком, який вони перетворили на фортецю на шляху до ще одного важливого вузла – Мелітополя.

Що відомо про наступ ЗСУ

Як розповідають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), важкі бої продовжуються по всій лінії фронту. Українські воїни ведуть наступальні операції на Мелітопольському напрямку, де досягли невизначеного успіху.

Тим часом ворог зазнав значних втрат через недостатню підтримку на островах у дельті Дніпра, розташованих у Херсонській області.

Окрім того, українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков, військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

За словами міністра, в України є кваліфіковані сапери та сучасне обладнання, але їх украй недостатньо для фронту, що простягнувся на сотні кілометрів на сході та півдні України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: