fbpx
Сьогодні
20:57 26 Сер 2023

Уряд спростив отримання статусу учасника бойових дій: як працює це рішення

Кабінет Міністрів України змінив правила набуття статусу учасника бойових дій.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

У чому проблема?

Під час війни в Україні збільшилася кількість осіб, які є учасниками бойових дій. На сьогодні  наша держава намагається підтримувати та допомагати тим героям, які захищають нашу країну. Також стала простішою процедура отримання статусу УБД. Тепер для цього потрібна лише одна довідка.

Яке рішення?

Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Міноборони проект постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій.

За словами Міністра, оновлений підхід передбачає спрощену процедуру отримання статусу учасника бойових дій завдяки зменшенню кількості необхідних документів. Тепер для звернення до відповідних комісій із визначення статусу учасника бойових дій достатньо надавати лише одну довідку про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією рф проти України.

«Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій. Цей крок значною мірою допоможе звільнитися від зайвої бюрократії і прискорити процедуру визнання внеску у захист України та присвоєння їм статусу учасника бойових дій», – прокоментував Олексій Резніков.

Як це працює?

Таким чином зазначені зміни значно полегшать та пришвидшать доступ до передбачених законодавством пільг та гарантій захисникам та захисницям, які боронили та боронять незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: