fbpx
Сьогодні
15:40 20 Сер 2023

Маркарова у США відвідала завод з виробництва Abrams перед їх відправкою в Україну

English version here

На танковому заводі у Лімі (штат Огайо) побували посол України у США Оксана Маркарова разом із конгресвумен Марсі Каптур. Там виробляються танки Abrams, які восени поставлять Києву.

Про це повідомляє офіс Марсі Каптур.

Маркарова зазначила:

"Дуже важливо підтримувати постійний діалог з американським народом, підприємствами, організаціями і регіонами, а також розповідати їм, чому їхня підтримка України під час війни є важливою".

"Я вдячна конгресвумен… за виняткову можливість відвідати Центр виробництва спільних систем (JSMC), а також зустрітися з людьми та компаніями з північно-західного Огайо, які долучилися до надання допомоги українцям", – наголосила Маркарова.

Посол у США додала, що "і військова допомога, і гуманітарна підтримка змінюють ситуацію в Україні на краще".

Довідка

танк Abrams

M1 Abrams – основний бойовий танк США, що серійно випускається з 1980 року. Стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США, а також збройних сил Єгипту, Австралії, Польщі, Марокко та ряду близькосхідних держав. Названо на честь генерала Крейтона Абрамса. М1 "Абрамс" в даний час є одним з найбільш важких танків, його бойова маса перевищила 62 т. Започаткував цілу низку новаторських рішень, включаючи комп'ютерну систему управління вогнем і роздільне зберігання боєзапасу з використанням вишибних панелей.

На початку серпня у Сполучені Штати офіційно схвалили передачу першої партії танків Abrams в Україну.

США розпочали навчання українців на танках у травні в Німеччині. За даними ЗМІ, навчання планують завершити до кінця літа.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про намір відправити танки Abrams в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання її танків Leopard.

США значно прискорили час, необхідний для відправки танків, вирішивши на початку цього року передати старіші моделі M1-A1 замість більш сучасної версії танка. США пообіцяли передати Україні 31 танк.

У червні ЗМІ повідомили, що адміністрація президента Байдена планує схвалити передачу Україні снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams.

Представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що перехід на відправлення вже відремонтованих корпусів, оснащених сучасними системами озброєння, дозволить техніці швидше потрапити на поле бою.

Водночас у Міноборони України наголосили, що ці танки не будуть брати участь у контрнаступі, оскільки українські танкісти лише готуються розпочати навчання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: