fbpx
Сьогодні
22:41 03 Гру 2022

Україна безпосередньо взаємодіє зі США над новими санкціями проти росії, – Маркарова

English version here

Українська держава безпосередньо взаємодіє зі Сполученими Штатами Америки, а також іншими країнами для того, щоби проти росії були введені нові ефективні санкції на тлі її ракетних атак по українських містах.

Про це розповіла в "Укрінформу" в Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова.

"Ми, безумовно, надаємо всю інформацію, працюємо з партнерами для того, щоби санкції (проти рф – ред.) постійно розширювалися", – зауважила пані посол у відповідь на запитання, чи відбувається взаємодія із владою США для того, щоб посилити санкційне стримування ракетного терору рф.

Дипломат підкреслила, що робота проводиться як щодо російських банків, так і інших юридичних та фізичних осіб в рф, а також компаній та організацій, які надавали допомогу росіянам у останніх атаках.

У цьому контексті Маркарова нагадала, що впродовж останніх тижнів були запроваджені обмеження проти Ірану, а також країн і компаній, причетних до виробництва бойових дронів, переданих росіянам.

Вона підкреслила, що іноді обмеження вдається вводити швидше, іноді це займає більше часу, "оскільки ми прагнемо, щоби ці санкції мали реальний вплив, і жодні суди не могли скасовувати ці обмеження".

Маркарова наголосила, що напрямок міжнародного санкційного тиску на рф є дуже важливим у зусиллях України на зовнішньополітичному фронті.

"Ми не припиняли роботу над ним. Наша точка зору – росія має бути максимально ізольована, і санкції повинні бути розширені, і ми, безумовно, працюємо над новими пакетами", – зауважила посол України в США.

Довідка

Головне управління розвідки України встановило, що росія вже використовує свій ракетний стратегічний запас, а частину ракет для ударів по Україні відправляє прямо із заводу.

Водночас санкції та інші експортні обмеження суттєво ускладнюють процес виробництва росією сучасних озброєнь та боєприпасів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: