fbpx
Сьогодні
23:12 15 Тра 2023

Пентагон підтвердив прибуття до Німеччини танків Abrams для навчання українських військових

Офіційний представник Пентагону Патрік Райдер. Фото: flickr.com

У понеділок, 15 травня,  міністерство оборони США підтвердило прибуття 31 танка Abrams в Німеччину для навчання українських екіпажів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву офіційного представника Пентагону Патріка Райдера.

"Можу підтвердити, що 31 навчальний танк M1A1 Abrams прибув до навчального центру Граффенвер у Німеччині для підготовки до подальшого навчання українських танкових екіпажів. Екіпажі, як очікується, прибудуть і почнуть навчання у наступні кілька тижнів", – сказав він.

Адміністрація Байдена оголосила про намір відправити танки в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що вони занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання танків Leopard.

США прибрали деякі секретні технології з танків Abrams, які планують відправити в Україну, оскільки побоюються, що вони можуть потрапити до рук армії рф на полі бою.

Представник Пентагону додав, що українські військові, за оцінками США, прибудуть на навчання протягом пари наступних тижнів.

У Пентагоні пояснили, що 31 танк Abrams, який відправлять до Німеччини для навчання ЗСУ, не потрапить на фронт.

Глава Пентагону заявив, що Abrams, які пройдуть модифікацію, надійдуть в Україну на початку осені.

Довідка

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков зазначав, що американські танки не будуть брати участь у цьому контрнаступі ЗСУ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: