fbpx
Сьогодні
21:57 10 Сер 2023

Бійці Сил спецоперацій оприлюднили відео знищення ворожих інженерних комплексів "Торнадо"

ССО рф. Фото: ілюстративне

На Південному напрямку фронту Сили спеціальних операцій показали кадри знищення російської техніки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ССО.

Як зазначили воїни, завдяки операторам одного з підрозділів ССО України були знищені спеціальні інженерні комплекси "Торнадо" на базі УРАЛу та автомобільна техніка підвозу боєкомплекту.

Кадри свідчать про те, що знищення техніки відбувалося події вночі.

 

Відео було знято через тепловізор, з фіксацією наслідків ефективної роботи – вдень.

"Це відбулося на Південному напрямку. Там наші воїни провели розвідку позицій противника, і після виявлення цілей вдало знищили їх.

Загалом влучним вогнем було уражено 5 ворожих цілей. Окрім інженерних комплексів також було знищено міномет та бронетехніку противника", наголосили бійці ССО.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Так, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти намагаються наступати на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Своєю чергою, керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Окрім того, на Таврійському напрямку війська Збройних сил України вже зайшли на першу лінію оборони російських загарбників.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

До того ж, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: