fbpx
Сьогодні
10:39 08 Сер 2023

ЗСУ вдається розвинути успіхи після прориву першої лінії оборони росіян на півдні, - Гуменюк

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Українським військовим вдається розвинути успіхи після прориву першої лінії оборони росіян на окремих ділянках півдня, однак повідомляється про це дозовано, аби зберегти життя наших воїнів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Так. Але ця робота досить складна. Це тільки перший етап, коли проривається лінія оборони. Після того треба закріпитися на тих ділянках і забезпечити безпеку для підрозділів, які здійснили той самий прорив. Тому тут новини можуть бути дещо уповільнені", – сказала Гуменюк, відповідаючи на питання, чи вдається ЗСУ розвинути успіхи після прориву першої лінії оборони противника на окремих ділянках фронту.

Однак вона наголосила, що потрібно пам'ятати, за цим стоїть велика і важка робота.

За словами Гуменюк просування іде, але повідомляється про нього дозовано, аби зберегти життя наших захисників.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ?

Українські військові вже близько двох місяців ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Як писала Рубрика, російські окупанти намагаються повернути свої втрачені позиції на Шахтарському напрямку. При цьому Сили оборони продовжують стримувати спроби загарбників наступати.

Окрім того, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Своєю чергою, в ISW зазначили, що окупанти наступають на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що  на південному фронті ворог втрачає кількісну позицію по артилерійських обстрілах, окрім того починає втрачати і територіальну.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

"Наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони та перейшли на проміжну. І там вони стикаються з тим, що ворог на основних, ключових панівних висотах фактично збудував інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ та самі бойові дії", – розповіла вона.

Маляр зазначила, що зараз окупанти перекидають свої резерви як на південний, так і східний напрямок. Здебільшого це професійні солдати.

При цьому, як уточнюють в Інституті вивчення війни, удари ЗСУ по критичних російських об'єктах наземних комунікацій, зокрема по мостах в окупованому Криму, є частиною кампанії ЗСУ з перехоплення, спрямованої на створення умов для майбутніх етапів контрнаступу.

Як заявив глава держави Володимир Зеленський, з початку російської агресії   українські воїни знищили понад 5,5 тисячі повітряних цілей ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: