fbpx
Сьогодні
18:56 06 Сер 2023

росія претендуює лише на ту територію України, яку записала в Конституцію, - пєсков

Прессекретар російського диктатора дмитро пєсков заявив, що країна-агресор нібито не претендує на інші території України, окрім чотирьох областей і Криму, які вона вже незаконно записала у свою Конституцію.

Про це пєсков заявив у коментарі The New York Time, пише Рубрика.

Журналіст запитав пєскова, чи прагне росія до захоплення нової української території, крім чотирьох "анексованих" областей.

"Ні. Ми просто хочемо контролювати всю територію, яка тепер записана в нашій Конституції як наша", – відповів прессекретар володимира путіна.

Він також заявив, що наразі "немає підстав" для мирної угоди з Україною.

"Ми продовжуватимемо операцію (війну – ред.) в осяжному майбутньому", – заявив пєсков.

Фото: DeepState

Довідка

З 2014 року росія проводила гібридну агресію проти України, окупувавши Крим і частину Донецької та Луганської областей. У лютому 2022 року рф почала відкрите повномасштабне вторгнення, захопивши також частину Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Також на початку повномасштабного вторгнення російські війська окупували частину Чернігівської та Київської областей, але згодом змушені були відступити, як пізніше й з більшої частини Харківщини і з частини Херсонщини.

5 жовтня 2022 року президент рф володимир путін підписав "закони про прийняття" до Російської Федерації захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України. Таким чином, окупований Крим і ці території РФ безпідставно вважає частиною своєї країни. При цьому Росія також досі контролює невелику частину Харківської області, яку не записувала до своєї Конституції.

Нагадаємо, раніше CNN із посиланням на кількох високопоставлених американських та європейських чиновників повідомило: на Заході переконані, що путін спробує дотягнути війну в Україні до виборів у США.

російський диктатор розраховує на поразку чинного президента США Джо Байдена та зниження підтримки Вашингтоном України. До того ж, путін вважає, що якщо до Білого дому повернеться попередник Байдена Дональд Трамп – він допоможе рф вибратися з глухого кута в Україні.

Як раніше ми повідомляли, голова ЦВК рф Елла Памфілова заявила, що на тимчасово окупованих територіях України російський Центрвиборчком може відкласти "вибори", якщо ситуація там погіршиться.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: