fbpx
Сьогодні
09:15 31 Лип 2023

Кремль дав вказівку російським воєнкорам мовчати про удар ЗСУ по Чонгарському мосту, – ISW

Російські воєнкори отримали вказівку з Кремля – не висвітлювати перебої в роботі критично важливих наземних ліній зв'язку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Це стосується й удару Сил оборони України по Чонгарському мосту.

Аналітики ISW вважають, що відсутність реакції російських військових блогерів на удар ЗСУ по мосту Чонгар – це "помітний перелом у репортажах про війну в Україні". Це, на думку фахівців, може бути ознакою того, що Кремль наказав "воєнкорам" утриматися від висвітлення певних тем.

Так, 29 липня Сили оборони України заявили про успішне завдання удару по мосту Чонгар на трасі М-18 (Джанкою – Мелітополь) між окупованим Кримом і тимчасово підконтрольною військам РФ частиною Херсонської області. Про це раніше повідомляла Рубрика.

Аналітики ISW не зафіксували жодних дискусій у російському медіаполі щодо українського удару чи коментарів щодо заяви ватажка окупантів на Херсонщині Володимира Сальдо про нібито перехоплення 12 українських крилатих ракет Strom Shadow при атаці на міст. При цьому фахівці зазначили, що російські блогери прокоментували удар ЗСУ по мосту Чонгар 22 червня із загальним обуренням і занепокоєнням.

"При цьому активно обговорювали цю тему російські блогери, які регулярно коментують як успішні, так і нібито невдалі українські удари по російській логістиці", – зазначається у дописі. 

 

Відмітимо, що Крим із Херсонською областю з'єднує три пункти пропуску:

  • два в районі Армянська,
  • один через Чонгар.

Міст через Чонгарську протоку — важлива логістична ланка постачання Запорізького угрупування ворога, хоча й не єдина, бо є ще дорога через Армянськ, але там відстань всього 80 км і можна теоретично дотягнутися Хаймарсами.

Так, як Чонгарський міст зʼєднує Крим із материковою Україною, то це один із шляхів, яким ворог може перекидати своє озброєння і окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: