fbpx
Сьогодні
16:43 06 Сер 2023

Очільник ГУР пояснив, навіщо розповідає про українських агентів у кремлі: нехай перевіряють та шукають

Фото: З відкритих джерел

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов наголосив, що інформація про те, що українські агенти працюють в оточенні президента російської федерації володимира путіна, паралізує роботу влади ворога.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на інтерв'ю телеканалу bTV.

"Вони вже розуміють, що в нас є свої джерела. Інформація завжди була зброєю – нехай перевіряють, нехай шукають. Насправді вони це роблять, але завжди отримують, так би мовити, неправильні результати. Але нам корисно жити в постійному страху", – заявив він.

За словами Буданова, до повномасштабного вторгнення рф в Україну в кремлі був витік інформації, після якого почалися чистки.

"Був один випадок, коли з'ясувалося, що в одній команді є витік і що це не технічний витік, а щось інше. Що вони почали робити? Вони почали перевіряти абсолютно всіх, хто міг мати доступ, навіть до такої інформації, яка постійно від них виходить. Почали перевіряти всіх, у кого є близькі, контакти, родичі на території України. Як ви розумієте, вони є майже у всіх", – розповів він.

За словами глави ГУР, за результатами перевірки трьох осіб засудили.

"Тільки за результатами цієї справи трьох людей було ув'язнено, а 31 особу звільнено і переведено в інші місця. Ще великий відсоток людей потрапив під певний прес. Тобто самі паралізували свою роботу. Вони самі знають, що в нас є доступ до дуже секретної інформації. Те, що ми знаходимо очевидні факти, змушує їх проводити внутрішні розслідування, і ці розслідування нічого не змінять", – наголосив він.

Довідка

Раніше Буданов говорив, що російські спецслужби намагаються знайти українських агентів зі родинними зв'язками. Проте така тактика є неефективною.

Він підтвердив, що українська розвідка має джерела серед російських олігархів. Проте Буданов зазначив, що росіянам буде складно визначити, хто з приблизно сотні олігархів допомагає Україні.

Він розповів, що 2,5 роки тому розвідка зробила контрольований злив інформації з одного питання, окресливши коло, звідки вона могла вийти.

"Знаєте, яка була реакція росіян? Вони почали ретельно перевіряти усіх, хто під це коло підпадав. Звузили його приблизно до 30 осіб. Після цього вони дійшли до того, що хтось із цих 30 точно має бути. Почали перевіряти всіх поліграфами та шукати родинні звʼязки", – сказав Буданов.

За його словами, усі 30 росіян потрапили під роздачу, оскільки мали родинні зв'язки з українцями. Деяких з цього числа звільнили, інших – ув'язнили.

"Так сталося, що наші країни тісно пов'язані. Якщо вони підуть тією ж логікою, то увесь світ аплодуватиме", – додав розвідник.

Нагадаємо, за час російської агресії окупаційна армія двічі намагалася завдати ракетного удару по будівлі Головного управління розвідки Міноборони на Рибальському острові у Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: