fbpx
Сьогодні
11:00 18 Лип 2023

У Москві невідомий намагався підпалити мавзолей Леніна

Учора ввечері, 17 липня, чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю у бік мавзолею Володимира Леніна.

Про це повідомляє Teлеграм-канал Nexta, пише Рубрика.

"Вночі у Москві невідомий кинув коктейль Молотова в Мавзолей Леніна.

Пляшка з запалювальною сумішшю потрапила в огорожу, спалаху не відбулося. Чоловіка затримали", – йдеться у дописі.

За інформацією Telegram-каналу, палієм виявився мешканець російського міста Чита. Він не зміг підпалити мавзолей – пляшка із запалювальною сумішшю вдарилася об бруківку і спалахнула.

У Baza додають, що чоловіка затримали на місці події. Проти нього вже порушили адміністративну справу, і сьогодні його планують доставити до суду.

Довідка

Московський Кремль – фортеця в центрі москви і найдавніша її частина, головний суспільно-політичний та історико-художній комплекс міста, офіційна резиденція президента російської федерації, аж до розпаду СРСР у грудні 1991 року була офіційною резиденцією Генерального секретаря ЦК КПРС (1990-1999) – Президента СРСР). Одна з найвідоміших архітектурних споруд у світі.

Розташований на високому лівому березі Москви-ріки – Боровицькому пагорбі, при впаданні в неї річки Неглинної. У плані Кремль — неправильний трикутник площею 27,5 га. Південна стіна звернена до Москви-ріки, північно-західна – до Олександрівського саду, східна – до Червоної площі.

Нагадаємо, це вже не перший незвичайний інцидент з мавзолеєм Леніна у Москві. Ще у лютому цього року 42-річний чоловік хотів викрасти колишнього лідера СРСР.Його спроба завершилася провалом – за інформацією російських ЗМІ, чоловіка затримали. У нього нібито виявили психіатричний розлад на тлі сп'яніння.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в різних регіонах рф регулярно відбуваються надзвичайні ситуації, пожежі.

У місті Хімки Московської області зайнялися склади колишньої меблевої фабрики, площа пожежі досягла тисячі квадратних метрів.

У червні у москві сталася пожежа на другому поверсі будівлі в Оружейному провулку в центрі міста, а у московському районі Кузьмінки спалахнув цех Центрального ремонтно-механічного заводу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: