fbpx
Сьогодні
18:20 31 Лип 2023

Рішення для перемоги: в Україні запрацює центр із ремонту та обслуговування дронів

English version here

Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони України й турецька компанія BAYKAR MAKINA підписали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літаючих апаратів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Міноборони України.

У чому проблема?

Українські війська розпочали контрнаступ на двох напрямках фронту. Наші воїни для успішного просування потребують військової техніки, безпілотників та боєприпасів. 

Але дрони це розхідний матеріал. Їх ворог знищує, вони ламаються. Відновити працездатність дрону не завжди вдається самостійно. Найчастіше встановити причину несправності вийде під час ретельної діагностики. Ця послуга передбачає використання спеціалізованих інструментів та відповідного обладнання.

Яке рішення?

Міністерство оборони України та турецька компанія BAYKAR MAKINA уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотників.

Договір було підписано у розвиток рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня цього року. Такий крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері.

Як це працює?

Державний секретар Міноборони Костянтин Ващенко заявив, що створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України і допоможе наблизити перемогу.

Він також додав, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки.

"Це стосується не тільки безпілотників. Це стосується і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою. Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми мали можливість бути максимально ефективними і використовували наявні ресурси для підтримання обороноздатності держави на належному рівні", – заявив держсекретар.

Довідка

Після того, як західні партнери погодили постачання танків для України, Польща почала вести переговори про відкриття на її території сервісного центру для їх обслуговування.

Його хотіли запустити ще у травні, однак переговори між Польщею та Німеччиною затягли цей момент.

22 липня стало відомо, що у Польщі відкрився сервісний центр з ремонту українських танків Leopard.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: