fbpx
Сьогодні
09:04 23 Лип 2023

У Польщі запрацював центр обслуговування Leopard 2 з України — для ремонту вже прибули перші танки

English version here

Центр обслуговування танків Leopard 2 з України розпочав роботу в польському місті Ґлівіце. Там уже прийняли на ремонт перші два танки.

Про це повідомив польський міністр оборони Маріуш Блащак 22 липня.

«Центр капітального ремонту у Ґлівіце запущено! Перші два "Леопарди" вже прибули з України на завод Bumar», — написав він.

Угоду про створення такого центру Блащак підписав з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у квітні 2023 року на черговій зустрічі в Рамштайні.

Польський міністр оборони пояснював, що причиною вибору саме цього заводу стало те, що там уже протягом 20 років займаються обслуговуванням, ремонтом та модернізацією танків Leopard 2A4. Міністр також нагадав, що у Ґлівіце ремонтують та модернізують польські танки сімейства Т-72.

Ремонтний центр планували відкрити ще в травні, однак Німеччина та Польща довго не могли домовитися щодо деталей структури спільного підприємства. За даними Spiegel, процес гальмувала польська сторона, яка пропонувала «місячні ціни» за роботу над танками й не хотіла брати на себе жодних гарантій на ремонт.

Німецька газета Handelsblatt із посиланням на джерела навіть писала, що Берлін виходить із угоди з Варшавою через «абсолютно перебільшені цінові очікування поляків». Однак речник Міноборони Німеччини не підтвердив цю інформацію. Він зазначав, що Польща та Німеччина продовжують реалізацію ідеї ремонту танків Leopard 2, а також хочуть і надалі «спільно координувати» ремонт поставлених до України танків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: