fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:00 28 Лип 2023

На паркінгу ТРЦ Respublika Park з'явились зарядні станції для електромобілів: як працює це рішення

У Києві на паркінгу в ТРЦ Respublika Park, за адресою Кільцева дорога, 1 запрацювали зарядні станції електромобілів.

 Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

В Україні збільшується кількість електромобілів. У травні цього року в нашій країні було зареєстровано понад 1000 електромобілів, що на 63% більше травня 2021 року.

Яке рішення?

Зарядні станції для електромобілів з'явилися на паркінгу ТРЦ Respublika Park в столиці.

"Ми активно впроваджуємо для клієнтів ТРЦ нові сервіси, що планувалися ще до повномасштабної війни. У липні встановили зарядні станції для електромобілів на паркінгу ТРЦ. Ми бачимо зростання цього тренду серед клієнтів, вони все більше віддають перевагу електромобілям, а значить Respublika Park має забезпечити своїм відвідувачам необхідну інфраструктуру", — зауважила генеральний директор ТРЦ Respublika Park Юлія Щаслива.

Як це працює?

Як розповіли у пресслужбі ТРЦ, проєкт реалізовано у співпраці зі світовим брендом зарядних станцій Wallbox. В партнерстві з компанією 1UP на паркінгу ТРЦ здійснено запуск в роботу 29 зарядних станцій для електромобілів.

 На зовнішньому паркінгу Р1, паркінгу Р6 (Синій Кіт) та біля Сільпо Р7 (Помаранчевий Жираф) розташовані зарядні станції потужністю 22 кВт. Також на паркінгу Р5 (Жовтий Заєць), біля центрального заїзду, розміщені швидкісні зарядні станції нового покоління Wallbox Supernova потужністю 60 кВт. Ці станції ідеально підходять для громадського заряджання на парковці торговельного центру, дозволяючи водіям насолоджуватись освіжаючими напоями, займатись справами або купувати продукти, поки їх автомобілі заряджаються.

 Вартість 1 кВт на зарядній станції потужністю 22 кВт/год становить всього 8,08 грн, а на зарядній станції потужністю 60 кВт/год10,78 грн за кВт. Це найнижчі та найвигідніші тарифи на ринку. Керівництво ТРЦ Respublika Park зазначає, що впровадження зарядних станцій є частиною загального стратегічного плану розвитку парку.

 Окрім того, в Respublika Park спростили процес оплати паркування для своїх відвідувачів, завдяки оплаті через мобільний додаток ТРЦ. Достатньо лише обрати в панелі навігації додатку розділ "Паркінг", вказати номер свого автомобіля або відсканувати QR-код, який знаходиться на талоні паркування. Для оплати послуги використовуйте Google Pay або Apple Pay.

 Однією з ключових переваг нової системи є можливість уникнути черг на виїзді. Після здійснення оплати, відвідувач має 15 хвилин для комфортного виїзду з паркінгу, не втрачаючи часу на оплату на місці.

 Зазначимо також, що з березня 2023 року ТРЦ Respublika Park проводить благодійну ініціативу: з кожної оплати за паркування перераховує 5 гривень на благодійний рахунок Національного Банку України на підтримку ЗСУ. Таким чином, кожен, хто приїхав автомобілем до ТРЦ, автоматично взяв участь у зборі коштів для захисників. Лише за перший квартал цього року вже перерахували близько 1 млн гривень.

Нагадаємо, продажі електромобілів у світі вперше перевищили позначку в 10 мільйонів і становлять 18% від світових продажів – це майже кожна п'ята автівка, яку продадуть цього року, буде електромобілем.

Також Рубрика повідомляла, що в Києві почали надавати в прокат та приватний лізинг електричні автомобілі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: