fbpx
Сьогодні
16:46 28 Лип 2023

Катар надає $100 млн гуманітарної підтримки Україні

English version here

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані, який також є міністром закордонних справ, під час візиту до України повідомив про виділення 100 млн доларів на подолання гуманітарної кризи в Україні.

Про це заявив Премʼєр-міністр Катару Мохаммед бін Абдулрахман аль Тані на спільному з українським колегою Денисом Шмигалем брифінгу в Києві.

"Наш державний правитель готовий виділяти гроші і вже виділив 100 млн доларів для подолання кризи, яка відбувається. Передбачається, що гроші можуть витрачатися на відбудову зруйнованої інфраструктури та для забезпечення питною водою людей у постраждалих регіонах", – сказав він.

Премʼєр-міністр України зі свого боку подякував колезі за гуманітарну підтримку та уточнив, що, крім іншого, гроші спрямують на відновлення у сферах медичного забезпечення і освіти, гуманітарне розмінування та інші гуманітарні проєкти.

Аль Тані додав, що Катар готовий надати всі необхідні засоби для того, щоб зменшити проблему гуманітарних прав в Україні або взагалі її усунути. За його словами, Катар збирається надати допомогу тим, хто був змушений залишити окуповані території.

Також урядовець оголосив, що Катар виділяє 20 млн доларів у рамках нової угоди, за якою африканські країни зможуть отримати необхідну кількість продовольства, ще виділяє 50 стипендій для навчання українців у катарських університетах.

Також під час зустрічі домовилися утворити інші спеціалізовані робочі групи й комісії для напрацювання питань у різних сферах: від високих технологій і діджиталізації до постачання питної води в тих регіонах України, де це потрібно.

"Домовилися тісно співпрацювати в межах Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва", – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, Олена Зеленська відвідала Національний музей Катару, де з її ініціативи підписано Меморандум про впровадження першого на території цієї країни україномовного аудіогіда.

Як повідомлялось, Україна отримала від Німеччини ще шість установок Gepard та тисячі боєприпасів до них.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: