fbpx
Сьогодні
15:46 06 Кві 2021

З ініціативи Зеленської у Національному музеї Катару з'явиться український аудіогід

Фото: Офіс президента

Дружина президента Олена Зеленська відвідала Національний музей Катару, де з її ініціативи підписано Меморандум про впровадження першого на території цієї країни україномовного аудіогіда.

Таких домовленостей досягнуто після перемовин першої леді України та голови організації Qatar Museums шейхи Меясси бінт Хамад Аль Тані, повідомляє пресслужба президента.

"Я хочу, щоб українська мова лунала в історичних пам'ятках всюди, де є українці. Впровадження першого україномовного аудіогіда в Катарі – чудовий крок для наших країн для пізнання одна одної", – зазначила Зеленська.

Шейха Меясса підтримала ініціативу дружини Президента України та висловила сподівання, що це лише перший крок у співпраці двох країн.

"Ваша ініціатива спонукала мене замислитися, щоб у більшості українських музеїв активно лунала й арабська мова", – звернулася вона до першої леді України.

Зазначається, що під час перемовин Олени Зеленської та шейхи Меясси бінт Хамад Аль Тані обговорено низку конкретних проєктів у культурній сфері. Зокрема, обмін досвідом між працівниками музейних установ, проведення спільних заходів в Україні та Державі Катар у галузі культури, мистецтва та моди, а також впровадження онлайн-виставок, які набули актуальності в часи COVID-19.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: