fbpx
Сьогодні
14:00 27 Лип 2023

"Укрзалізниця" запустила інтермодальні поїзди з чотирьох міст України до Польщі: навіщо це рішення

"Укрзалізниця" запровадила послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ з чотирьох українських міст: Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці компанії, пише Рубрика.

У чому проблема?

Товар від постачальника до покупця може доставлятися усіма можливими способами: літаком, поїздом, морським і річковим транспортом, автомобілем. Кожен варіант має як свої переваги, так і недоліки – все індивідуально. Вибір залежить від безлічі факторів: типу фрахту, бажаних витрат на транспортування, локації покупця і продавця. Зі зрозумілих причин, найчастіше доводиться об'єднувати кілька типів транспорту в один ланцюжок.

Інтермодальні перевезення є переміщенням вантажів за принципом "від дверей до дверей", у якому послідовно задіяно принаймні два види транспорту. При цьому готуються й виконуються вони під єдиним керівництвом. Організатор погоджує дії всіх сторін – вантажовласників, перевізників і перевізних комплексів – на усіх етапах перевезення і відповідає за схоронність вантажу, терміни виконання та оплату послуги.

Яке рішення?

"Укрзалізниця" запустила інтермодальні поїзди до польського морського порту Гданськ з чотирьох українських міст.

Фото: slk.kh.ua

Як це працює?

"Укрзалізниця пропонує вантажовласникам нову послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ з чотирьох українських міст", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий сервіс контейнерних перевезень включає повний комплекс послуг:

  • надати контейнери;
  • спеціалізований рухомий склад;
  • навантажувально-розвантажувальні операції;
  • складування;
  • зберігання вантажів;
  • оформлення транспортних і митних документів, сертифікацію тощо.

"Контейнерні маршрутні поїзди покращать морське та внутрішнє сполучення й інтермодальні логістичні ланцюги між Україною та країн ЄС", – зазначив голова правління УЗ Євген Лященко.

Контейнерні маршрутні поїзди можуть формуватися на чотирьох прикордонних переходах на коліях 1 435-1 520 мм:

  • Ягодин,
  • Ізов,
  • Мостиська,
  • Чоп.

Таким чином, Ягодин може бути з'єднаний з Балтійсько-Адріатичною та Північноморсько-Балтійською основною залізничною мережею, Мостиська – з Балтійсько-Адріатичною та Рейнсько-Дунайською магістральними залізничними мережами, Чоп – з основною залізничною мережею Рейн – Дунай та Середземномор'я, Вадул-Сірет – з основною залізничною мережею Рейн – Дунай.

Довідка

В Україні було оголошено про запровадження таких послуг лише в лютому цього року. Йдеться про перевезення контейнерних поїздів, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту на базі рухомого складу центру транспортного сервісу "Ліски".

Перший рейс з контрейлерною платформою було відправлено 31 березня. Втім, міжнародних перевезень таких типів "Укрзалізниця" досі не запускала – лише заявляла, що розглядає можливість організації таких перевезень до Польщі, Румунії, Австрії та Туреччини.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" зареєструвала залізничного оператора для роботи на європейському ринку.

Як інформувала Рубрика, "Укрзалізниця" в пілотному режимі відкрила продаж квитків до жіночих купе.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: