fbpx
Сьогодні
Фото 12:00 06 Лип 2023

Рішення для перемоги: на "Армію дронів" перераховуватимуть кошти з продажу чаю у потягах

English version here

"Укрзалізниця", "Армія дронів" та виробник чаю Gemini запустили чайну колекцію, частину з продажу якої будуть перераховувати для закупівлі FPV-безпілотників для Збройних сил України.

Про це повідомляє Мінцифра, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Наразі Україна не закриває й 10% потреб фронту у БпЛА, тому коли не застосовується техніка, то використовуються люди.

Збір на "Армію дронів" фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації почали рік тому, у липні 2022 року. Це програма, куди входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

За 7 місяців проекту за запитом військових було законтрактовано майже 1600 дронів на 3,3 мільярди гривень.

Яке рішення?

Пасажири українських поїздів із 5 липня, купуючи чай, будуть жертвувати кошти на безпілотники для ЗСУ.

Як  це працює?

Відтепер можна буде придбати "бойовий" чай (міцний, із бергамотом) і "розвідувальний" (на кримських травах, "із ароматом чорноморського вітру").

Напої можна буде купити онлайн (у застосунку, чат-боті чи на сайті "Укрзалізниці") чи безпосередньо в потязі (крім "Інтерсіті+").

Вартість чаю складає 20 гривень. Із продажу кожного пакетика 5,5 гривень спрямовуватимуть на рахунок фандрейзингової платформи United24. Далі кошти передаватимуть на закупівлю дронів "Грім", які "дозволять військовим знаходити і вражати окупантів навіть там, де вони не планують бути знайденими".

На звороті чайних пакетиків також розмістили гру "Морський бій".

Стежити за перебігом проєкту можна тут.

Зазначимо, у грудні 2022 року "Укрзалізниця" повернула в потяги "залізничні" підстаканники для чаю. На підстаканниках написи Iron Bravery ("Залізна сміливість") й "Україна". Крім того, базовий чай у потягах замінили на більш якісний без зміни ціни. До меню додали підбірку преміальних чаїв, а також капсульну й дріп-каву.

Довідка

Як повідомлялося, за понад 11 місяців існування проєкту "Армія дронів" за кошти United24 прибали 3 864 комплекси БпЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд грн. Центри підготовки операторів БпЛА навчили 10 тис. військових керувати "крилами". 

Нагадаємо, ударні воєнні підрозділи, роботу яких забезпечує "Армія дронів", знищили за цей тиждень 75 одиниць ворожої техніки, серед якої 9 танків.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: