fbpx
Сьогодні
Фото 11:00 20 Лип 2023

У львівському парку облаштують інклюзивний спортивний майданчик: у чому рішення

У Львові в регіональному ландшафтному парку "Знесіння" мають намір збудувати спортивний майданчик для людей з інвалідністю і втілити ще низку проєктів для облагородження території.

Про це повідомила депутатка Львівської міськради Марія Чижишин, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Наразі на всій території України недостатньо застосовуються стандарти доступності. Як наслідок, доступ до будівель, транспорту, державних установ, публічних просторів та послуг є недостатнім або навіть неможливим.

А відпочинок в українських парках — це ще той виклик для людей з інвалідністю.

Яке рішення?

"На останній сесії ЛМР ми виділили 1,5 млн грн на облаштування інклюзивного майданчика у цьому парку з влаштуванням під'їзних доріжок для людей на кріслах колісних. Дуже крута ініціатива, яку потрібно перехопити й іншим паркам, адже у наш час це дуже актуально", – написала Марія Чижишин на своїй Facebook-сторінці.

Фото: facebook.com/mariya.tyhonyuk

Як це працює?

Також, за словами депутатки, у парку планується облагородити територію біля озера, де люблять відпочивати львів'яни, але цей проект ще потребує доопрацювання.

Цього року працівники парку власними силами очистили водойму.

У планах і допомога "Домівці врятованих тварин", насамперед – каналізування.

"Продовжуємо разом працювати над розв'язанням проблем закладу. Наразі найболючіше питання – це каналізування. Будемо намагатися шукати кошти, щоб якнайшвидше розпочати роботи", – говорить Марія Чижишин.

Фото: facebook.com/mariya.tyhonyuk

Директор парку "Знесіння" Тарас Микітчак, за словами депутатки, також має ідею створення у парку геологічної стежки і ознакування цікавих локацій.

"Виявляється, тут є цікаві геологічні об'єкти. Мільйони років тому теперішня територія парку була дном міоценового моря", – зауважила депутатка.

Фото: facebook.com/mariya.tyhonyuk

Нагадаємо, у Польщі вперше пройшли навчання 19 українських інструкторів – люди з інвалідністю. Після повернення в Україну інструктори будуть працювати із цивільними та військовими, які постраждали внаслідок російської агресії та отримали травми.

Також Рубрика повідомляла, що до кінця 2023 року на залізничному вокзалі столиці з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

А у квітні "Укрзалізниця" вже отримала 100 нових вагонів, 37 з яких пристосовані для пасажирів з інвалідністю.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: