fbpx
Сьогодні
Фото 14:24 02 Тра 2023

Інклюзивне рішення: в Польщі провели навчання для українських інструкторів, які допомагають людям з інвалідністю

Фото: Ліга Сильних

У Польщі на базі Центру олімпійської підготовки (Спала) вперше пройшли навчання 19 українських інструкторів – люди з інвалідністю. Після повернення в Україну інструктори будуть працювати із цивільними та військовими, які постраждали внаслідок російської агресії та отримали травми.

Як пише Рубрика, про це повідомила голова правління громадської спілки "Ліга Сильних" Уляна Пчолкіна.

У чому проблема?

"Через військову агресію російської федерації на території України, кількість осіб з травмами спинного мозку невпинного збільшується. Інструктори після навчання будуть допомагати адаптуватися людям, які отримали складні ураження спинного мозку й користуються кріслом колісним", – розповіла голова правління громадської спілки "Ліга Сильних" Уляна Пчолкіна.

Яке рішення?

19 українських інструкторів – люди з інвалідністю, пройшли навчання в Польщі, які після повернення додому будуть працювати із людьми, які постраждали внаслідок агресії рф та отримали травми.

Варто зазначити, що українські інструктори – це люди з травмами спинного мозку. Під час навчання вони опанували методику організації тренувань, покращили свої навички володіння коляскою активного типу та отримали знання з підготовки до лекцій та заходів в рамках таборів для

навчання українських інструкторів, які допомагають людям з інвалідністю

Фото: Ліга Сильних

Як це працює?

Перший "Табір активної реабілітації" в Польщі провели представники Всеукраїнського об'єднання осіб з інвалідністю "Група активної реабілітації" спільно з польськими партнерами – Fundacja Aktywnej Rehabilitacji FAR за фінансової підтримки CBM Christian Blind Mission та European Disability Forum в рамках проєкту Ліга Сильних.

навчання українських інструкторів, які допомагають людям з інвалідністю

Фото: Ліга Сильних

"Для України є надзвичайно важливим досвід наших польських колег. Фундація Активної Реабілітації з 1988 року на території Польщі здійснює комплексну програму суспільної та професійної активізації осіб зі стійким ураженням спинного мозку, які пересуваються на кріслах колісних. Ми і далі будемо продовжувати проєкт разом з польськими колегами. До кінця року плануємо провести ще кілька таких таборів як в Україні, так і в Польщі. Наступний табір проведемо вже в червні", – додала Уляна Пчолкіна.

навчання українських інструкторів, які допомагають людям з інвалідністю

Фото: Ліга Сильних

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: