fbpx
Сьогодні
Фото 16:34 04 Кві 2023

“Укрзалізниця” отримала 100 нових вагонів, у яких є сейф та більший багажний відсік: 37 з них інклюзивні

English version here

"Укрзалізниця" отримала 100 нових вагонів, 37 з яких пристосовані для пасажирів з інвалідністю.

Про це в інтерв'ю БЖ розповів заступник директора "Укрзалізниці" з комунікацій Олександр Шевченко.

Чиновник зазначив, що у нових вагонах виділили багато місця для багажу.

"Там зникли рундуки (закритий простір під нижньою полицею), прибрали різні обмеження, і тепер там вміщуються повноцінний туристичний рюкзак і авіаційна валіза. Є спеціальна бар'єрна стрічка, щоб туди не затікала вода та сніг.

Ці нові вагони більш зручні, вміщують значно більше багажу, а ще у провідника є сейф, де можна залишати якісь особисті речі", підкреслив заступник директора УЗ.

вагон Укрзалізниця

Фото: БЖ

Окрім цього, як наголосив заступник директора, 6 дизельних поїздів вже курсують як регіональні експреси. Також в "Укрзалізниці" здійснюють капітально-відновлювальні ремонти пасажирських вагонів і модернізацію старих електропоїздів.

вагон Укрзалізниця

Фото: БЖ

Шевченко також розповів, що в УЗ є прототип капсульного вагона, однак вводити їх в експлуатацію масово поки не планують.

вагон Укрзалізниця

Фото: БЖ

"Сьогодні специфіка пасажирських перевезень полягає у тому, що зі зрозумілих причин багато людей подорожують із великим багажем. А капсульний концепт не передбачає багато місця для валіз, там більшість простору відведено суто для сну.

Крім того, у нас у країні змінилися відстані – таких довгих маршрутів, як Луганськ-Ужгород на цей час немає. Це тимчасово, звісно, бо ЗСУ повертають наші території, але все ж", підкреслив він.

вагон Укрзалізниця

Фото: БЖ

Шевченко наголосив, що є єдина стратегія, якої Укрзалізниця дотримується.

вагон Укрзалізниця

Фото: БЖ

"Свого часу ми заявили, що "Укрзалізниця" – хребет логістики у країні, і ця парадигма навряд чи зміниться у найближчі місяці чи роки.

Ми готуємось, що нам доведеться забезпечувати рух і логістику абсолютно усього в країні – від вантажів (і стратегічних, зокрема) та пошти, до власне пасажирів, дипломатів, поранених, у тому числі людей з інвалідністю", резюмував чиновник.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: