fbpx
Сьогодні
15:13 19 Лип 2023

Президент: Україні для захисту Одеси потрібні додаткові системи SAMP/T або Patriot

English version here

Фото: Віталій Носач / РБК-Україна

Для захисту Одеси та припортового регіону області з повітря Україні потрібні додаткові системи протиповітряної оборони SAMP/T або Patriot.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції в Києві 19 липня після зустрічі з главою уряду Ірландії Лео Варадкаром, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Є дві системи на сьогодні. Я домовлявся з президентом Макроном і прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, коли ми отримали SAMP/T. Не будемо зараз говорити, де знаходяться ці системи, але вони працюють, працюють чудово.

Якби в нас були відповідні додаткові системи, то вони захистили б інфраструктуру Одеси, і не тільки портову інфраструктуру.

Або це системи Patriot. Ви також прекрасно знаєте, хто нам дав ці системи. Але всього цього поки що не вистачає, щоб захистити відповідну інфраструктуру", підкреслив Глава української держави.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, який прибув в Україну з візитом 19 липня, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Зазначимо, що, Варадкар разом із генеральним прокурором Андрієм Костіним відвідали місця російських злочинів у Бучі Київської області.

Що відомо про повітряну атаку російської федерації

Уночі, 19 липня, російські загарбники знову влаштували повітряну атаку по території України.

Після опівночі тривоги були оголошені у багатьох областях. У мережі були повідомлення про роботу ППО у низці регіонів.

Росія застосувала комбіновану атаку по Одесі: вдарила крилатими ракетами "Калібр", Х-22 та дронами-камікадзе.

Були влучання на території Одеського порту, в Одесі утворилася вирва від падіння ракети, було уражено складські приміщення із тютюном і фейєрверками. В області пошкоджено туристичні бази та готелі, 12 людей зверталися по медичну допомогу.

Військові та рятувальники показали наслідки потужної комбінованої атаки Росії на Одеську область в ніч на 19 липня.

Довідка

Українська ППО не може збивати ракети Х-22 та "Онікс". Сучасних систем, які поставляються міжнародними партнерами, недостатньо для того, щоб "закрити небо" над Україною.

Повітряні сили не раз наголошували, що Україна не може виставити ППО вздовж усього кордону. Тому їй потрібні сучасні багатоцільові винищувачі F-16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: