fbpx
Сьогодні
12:52 19 Лип 2023

Фонд Притули оголосив новий мегазбір коштів на дрони для ГУР - рішення для перемоги

Фото: Andrius Tapinas, Twitter

Благодійний фонд Сергія Притули оголосив новий мегазбір "Виявляємо – Знищуємо" на безпілотні комплекси для Головного управління розвідки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу фонду у соцмережах,  Телеграм ГУР.

У чому проблема?

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив: "(Вони) нам дійсно потрібні".

Як пояснили в ГУР, вони ― розвідувальні БПЛА EOS: надійні, вже перевірені в бойових умовах, стійкі до дії ворожих засобів РЕБ. Такі переваги дозволяють ефективно виявляти, а потім знищувати скупчення російських військ та техніки.

Яке рішення?

Як повідомляють у фонді, у рамках проєкту вони планують придбати на зібрані кошти 5 розвідувальних комплексів БПЛА EOS C VTOL.

"Благодійний фонд Сергія Притули оголосив збір для на 5 таких комплексів для потреб спецпідрозділів ГУР МО України. Загальна вартість комплексів БПЛА EOS ― 120 мільйонів гривень: це 5 наземних станцій управління та 15 "пташок", підкреслили в ГУР.

Як це працює?

Загалом має бути передано 5 наземних станцій управління та 15 літаків.

Зазначають, що вартість безпілотних комплексів та усього супутнього обладнання становить 120 мільйонів гривень. Кошти планується акумулювати за тиждень.

Розвідувальні безпілотники будуть передані у використання штурмових спецпідрозділів ГУР, котрі вже мають досвід застосування цих БПЛА.

Часу на збір ― один тиждень.

Долучитись до збору можна за реквізитами:

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/3N6c1dXYje

LiqPay: https://bit.ly/pf-megazbir0723

PayPal: [email protected]

Інші реквізити: https://prytulafoundation.org/donation

Що відомо про EOS C VTOL

EOS C VTOL – це розроблений естонською компанією Threod Systems розвідувальний безпілотник з нерухомим крилом, а також системою вертикального зльоту і посадки.

Максимальна дальність польоту безпілотного літака становить 120 кілометрів, проте радіус операційної діяльності обмежується 50 кілометрами через дальність зв'язку.

Крейсерська швидкість безпілотника становить 70 км/год, він здатен розвивати максимальну швидкість у 110 км/год. Довжина безпілотника майже 2 метри за розмаху крил близько п'яти.

БПЛА оснащуються електричною силовою установкою, що забезпечує низьку акустичну помітність навіть на малих висотах польоту.

EOS C VTOL обладнаний потужною оптичною станцією завдяки якій може здійснювати розвідку в радіусі 50 км. Камера безпілотника може детально фіксувати техніку противника на відстані до 15 кілометрів за хороших погодніх умов.

За досвідом застосування у війні проти росії безпілотник показав високу стійкість до ворожих систем радіоелектронної протидії та безпечність при вертикальному зльоті та посадці.

Улітку Литва придбала для України шість безпілотників, заплативши за них майже €1 млн. Тоді литовський ведучий Андрюс Тапінас повідомив, що на шість безпілотників витратили 990,000 євро, тобто, вартість одного становить близько 165,000 євро.

Нагадаємо, що у Силах територіальної оборони Збройних сил України сформували інноваційний підрозділ аеророзвідки "Очі яструба".

Нагадаємо, що Україна отримала від Данії шість дронів для розмінування.

Окрім того, Норвегія передає Україні 1000 крихітних дронів Black Hornet для ведення розвідки.

До того ж українським захисникам передали понад 600 безпілотників від "Армії дронів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: