fbpx
Сьогодні
14:58 19 Лип 2023

До Києва завітав з візитом прем'єр Ірландії: з ним зустрівся Зеленський

English version here

Фото: twitter / ZelenskyyUa

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, який прибув в Україну з візитом 19 липня, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це Глава держави написав у Телеграмі, інформує Рубрика.

"Вітаю в Україні главу Уряду Ірландії Лео Варадкара. Сьогодні проведемо важливі переговори: безпека, політична взаємодія, справедливість для України та наша економічна взаємодія.

Прем'єр Ірландії Варадкар та Зеленський

Фото: twitter / ZelenskyyUa

Хоч Ірландія є нейтральною країною, ця нейтральність не означає байдужості, і це дуже важливо. Дякуємо за всю підтримку!", підкреслив Зеленський.

Зазначимо, що, Варадкар разом із генеральним прокурором Андрієм Костіним відвідали місця російських злочинів у Бучі Київської області.

Зі слів Костіна, "сьогодні Буча – вільне й безпечне місто. Та ми ніколи не забудемо про страшні масові вбивства мирних людей, які чинили тут російські війська".

Генпрокурор поінформував ірландського Прем'єр-міністра, що "у Бучанському районі було вбито понад 1400 цивільних, ще більше зазнали тортур".

Він зауважив, що "системність цих злочинів свідчить про те, що агресор переслідує українців через національну ідентичність та проукраїнську позицію. Аналогічні випадки фіксуються і в інших звільнених містах".

Нагадаємо, що ірландські військові розпочали навчання українських військовослужбовців розмінуванню та знешкодженню бомб.

Окрім того, Ірландія планує провести тендер для розміщення шукачів притулку в плавучих готелях і кораблях, оскільки через наплив біженців місць для їхнього розміщення в країні не вистачає.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: