fbpx
Сьогодні
09:20 18 Лип 2023

Британія заявила в ООН, що світ не може допустити, щоби війна в Україні тривала ще 500 днів

Фото: facebook.com/dshmyhal

Світ не може допустити того, щоб війна в Україні затягнулася, а російському президенту путіну потрібно негайно вивести війська з України, а також розблокувати Чорне море для судноплавства.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, цитує Укрінформ.

"Ми не можемо допустити, щоб ця війна тривала ще 500 днів", наголосив очільник британського зовнішньодипломатичного відомства.

Клеверлі нагадав, що Генасамблея ООН неодноразово закликала до миру, заснованого на принципах Статуту ООН. Також там переконані, що сила не дорівнює праву.

"План Президента Зеленського з десяти пунктів показав шлях уперед. Україна хоче миру. Ми хочемо миру. Весь світ хоче миру", підкреслив Клеверлі.

Британський міністр підкреслив, що справедливий і міцний мир – це те, чого прагне міжнародна спільнота. Тому російська федерація має зробити цей вибір вже сьогодні, вивівши всі свої війська з України.

"Пане Путін, поверніть свої війська додому, закінчіть цю війну зараз", – заявив Клеверлі.

Що відомо про проведення Радбезу ООН

Нагадаємо, що 17 липня Радбез ООН провів засідання міністерського рівня з пункту порядку денного "Підтримання миру та безпеки України".

Ми повідомляли, що очільник МЗС України Дмитро Кулеба теж візьме в участь у Раді.

"Дмитро Кулеба проводить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку термінові консультації з партнерами щодо наступних кроків після виходу Росії із "зернової угоди", зазначили у повідомленні.

А сьогодні, 18 липня, відбудуться відкриті дебати Генеральної Асамблеї ООН "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

В обох заходах візьмуть участь низка високопосадовців з різних країн, а також українська делегація.

Відмітимо, що президент Володимир Зеленський заявив, що ООН й Туреччина спільно можуть забезпечити роботу продовольчого коридору та інспектування суден.

Це потрібно для всіх у світі. І кожен, хто підтримає, стане рятівником життя на величезному просторі від Марокко до Китаю, від Індонезії до Лівану.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: