fbpx
Сьогодні
22:56 17 Лип 2023

В Офісі Президента стартувала платформа для розгляду проблем між бізнесом та правоохоронцями

Фото: ОП

Сьогодні, 17 липня, в Офісі Президента відбулася перша зустріч учасників координаційної платформи, яка розглядатиме проблемні питання, що виникають між бізнесом і правоохоронними органами.

Про це йдеться на сайті президента України, пише Рубрика.

Заступник керівника ОП Ростислав Шурма розповів, що за підсумками двох-трьох зустрічей координаційної платформи можна буде визначити, які саме законодавчі зміни варто внести, щоб уникнути двоякого тлумачення положень законів.

Він зазначив, що за підсумками вже першої зустрічі стало зрозуміло, "бізнес і правоохоронні органи часто дуже по-різному трактують законодавство", особливо що стосується податків та отримання державної допомоги чи пільг.

"Поки що ми бачимо, що ситуації доволі різнопланові. Є випадки справді неадекватного ставлення з боку правоохоронних органів до підприємців. Утім, є випадки, коли бізнес порушував законодавство, а державі, судячи з усього, було завдано збитків", — пояснив заступник керівника ОП.

Заплановано, що зустрічі відбуватимуться щотижня.

У першій зустрічі з боку держави взяли участь:

  • заступники керівника ОП Ростислав Шурма та Олег Татаров,
  • заступник міністра економіки Олексій Соболєв,
  • заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький,
  • керівник головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки Олександр Ткачук.

Від бізнесу долучилися:

  • CEO мережі Multiplex Роман Романчук,
  • співзасновник компанії Time Investment Group Радислав Ткаченко,
  • менеджер з питань фіскального регулювання "Філіп Морріс Україна" Михайло Поляков,
  • керівник зернового напряму "Олам Україна" Олексій Пахомов.

Нагадаємо, у березні бізнес-омбудсмен Роман Ващук заявляв, що найбільше підприємці скаржаться на Нацполіцію та Службу безпеки України. Бюро економічної безпеки на повну потужність не запрацювало і тому є найменшою причиною скарг.

За словами Ващука, найчастіше скарги стосуються неповернення вилученого майна, ситуацій, коли правоохоронці відмовляються розслідувати злочини за заявами потерпілого бізнесу, та загалом процесуальних зловживань та тиску правоохоронців на фірми.

Нагадаємо, Amazon скасував комісію для українських підприємців на один рік. Українські підприємці зможуть активніше масштабуватися на європейський та світовий ринок, знаходити там нових клієнтів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: