fbpx
Сьогодні
10:30 13 Лип 2023

Важливо, що країни з ядерною зброєю надаватимуть допомогу: Данілов прокоментував гарантії від G7

Фото: Голос Америки

Однієї з основних подій на саміті НАТО у Вільнюсі стали гарантії безпеки G7 для України. Важливо, що країни з ядерною зброєю надаватимуть допомогу Україні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на секретаря РНБО Олексій Данілова в ефірі телемарафону.

Він заявив, що "мало хто зробив аналіз" спільної декларації країн "Великої сімки" про підтримку України. На думку Данілова, це була одна з головних подій саміту НАТО для України.

"Це дуже важливо, коли країни-володарі ядерної зброї надаватимуть нам допомогу", – наголосив секретар РНБО.

Данілов також додав, що саміт країн НАТО показав, що на мріях росіян про відновлення імперії можна поставити хрест.

"Ми будемо в НАТО, в цьому більше немає сумнівів. Більш того, саме вчорашній день показав, що на думках росіян про розбудову Російської імперії поставлено хрест. Не буде більше існувати Російська імперія", – заявив він.

Що відомо про вступ України до НАТО, яку оприлюднили під час саміту

У Вільнюсі 11 та 12 липня відбувся саміт країн НАТО, однієї з головних тем якого була Україна.

У підсумковому комюніке саміту, оприлюдненому на сайті Альянсу, Глави держав та урядів країн Північноатлантичного альянсу визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – у НАТО.

Окрім того, Глави держав та урядів країн-членів НАТО погодилися скасувати вимогу про План дій щодо членства для України та заявили, що нададуть запрошення Україні приєднатися до Альянсу після "виконання умов".

Відмітимо, що підсумковий документ саміту НАТО у Вільнюсі не містить запрошення України до переговорів про членство, але передбачає можливість такого запрошення, коли союзники з цим погодяться й коли дозволять умови.

На противагу цьому, країни Альянсу висловили підтримку Україні у військовому забезпеченні.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларація про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

На саміті також був присутній президент Володимир Зеленський, який провів низку зустрічей з лідерами Альянсу. На саміті  Зеленський зустрівся зі Столтенбергом.

Глава України Володимир Зеленський також поінформував Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена про ситуацію на українсько-російському фронті.

Окрім того президент України Володимир Зеленський провів переговори з лідерами Канади, Німеччини та Великої Британії.

За підсумками Володимир Зеленський заявив, що за два дні саміту НАТО у Вільнюсі вдалося прибрати будь-які сумніви та двозначності щодо того, чи буде Україна в НАТО.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: