fbpx
Сьогодні
20:58 12 Лип 2023

У Вільнюсі Зеленський поінформував Байдена про ситуацію на фронті

English version here

Президент України Володимир Зеленський поінформував Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена про ситуацію на українсько-російському фронті.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України у Телеграмі.

Глава Української держави висловив подяку особисто Джозефу Байдену, Конгресу та американському народу за військову допомогу, надану Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Хочу подякувати вам за те, що всі ці дні ви з нами, пліч-о-пліч. Ми це надзвичайно цінуємо", – наголосив він.

Зеленський поінформував Байдена про перебіг бойових дій на передовій, оперативні та стратегічні плани України.

Окрім того, зазначається, що було обговорено внутрішні процеси в Російській Федерації з огляду на нещодавні події.

Повідомляється, що президенти приділили значну увагу подальшій довгостроковій оборонній співпраці.

Глава Української держави відзначив величезну підтримку з боку США, яка сягає вже 43 мільярдів доларів.

"Але США витрачають ці гроші на порятунок життів українців, а ми також захищаємо значну частину Європи та всього світу", – акцентував Зеленський.

Президент України відзначив проведення першого засідання Ради Україна – НАТО та погодження країнами «Групи семи» Спільної декларації про підтримку нашої країни.

"Я знаю, що інші держави прагнуть підтримати рішення G7. І це надзвичайно допоможе, тому що це – дуже конкретні речі для гарантування безпеки, які ви робите для нас", – сказав Глава Української держави.

Своєю чергою Байден зауважив, що Президент України та українська делегація могли відчути, якою великою є підтримка з боку всіх держав-партнерів.

"Ви вже зробили великий обсяг роботи, і я знаю, що ви ще багато чого маєте зробити. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли в нас буде зустріч, і ми з вами святкуватимемо офіційне членство в НАТО", – сказав Президент США.

Водночас Байден відзначив надзвичайну хоробрість і мужність усього українського народу, який понад 500 днів протистоїть масштабній російській агресії.

Він запевнив, що Сполучені Штати робитимуть усе, щоб швидше допомагати Україні всім необхідним, скільки це буде потрібно.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: