fbpx
Сьогодні
17:35 12 Лип 2023

Лідери "Групи семи" погодили на саміті НАТО декларацію про підтримку України

English version here

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Про це повідомляє Укрінформ.

Документ було презентовано під час урочистого заходу за участі лідерів G7 та України, які виступили з відповідними заявами.

Як повідомлялося, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що рамкова декларація країн Групи семи, у разі схвалення у середу у Вільнюсі, стане першим юридичним документом щодо гарантій безпеки України та забезпечить можливість укладення відповідних двосторонніх "потужних" договорів.

Довідка

Нагадаємо, що у литовському Вільнюсі, 12 липня, стартував другий день саміту Північноатлантичного Альянсу, на якому українська делегація продовжить двосторонні переговори з партнерами.

Президент України Володимир Зеленський вже зустрівся з лідерами Канади, Німеччини та Великої Британії.

Як зазначають, основним пріоритетом у перемовинах буде посилення української армії на полі бою та отримання нової зброї для українських воїнів.

Окрім того, Глава держави зустрівся з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте: мова йшла про початок підготовки пілотів на F-16 вже у серпні.

Нагадаємо, що також цього дня заплановане перше інавгураційне засідання Ради Україна – НАТО. У ньому візьме участь президент України Володимир Зеленський.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: