fbpx
Сьогодні
14:23 12 Лип 2023

Президент переконаний, що є справедливим надання Україні касетних боєприпасів

English version here

Фото: Офіс Президента

Те, що Сполучені Штати Америки надали Україні касетні боєприпаси є відновленням справедливості у відповідь на російські обстріли аналогічними снарядами.

У цьому переконаний Президент Володимир Зеленський, заявивши про це на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вільнюсі, 12 липня.

"Росія використовує постійно кластерні снаряди (касетні боєприпаси – ред.) на нашій території. Воює виключно на нашій землі. Вбиває наших людей.

І ту допомогу, яку ми можемо отримати від Сполучених Штатів Америки щодо рішення щодо кластерних снарядів – це на використання суто по військових цілях суто на тимчасово купованих територіях України", підкреслив Глава української держави.

Зеленський запевнив, що використання касетних боєприпасів буде знаходитись під контролем.

"Це про справедливість, ми захищаємось, не використовуючи відповідну зброю по території інших держав", зауважив Президент.

Що відомо про надання Україні касетних боєприпасів

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки виділили новий пакет оборонної допомоги Україні. Зокрема, вони підтвердили надання Україні касетних боєприпасів.

Пізніше Пентагон розкрив подробиці нового пакета військової допомоги України на $800 млн.

У новому пакеті військової допомоги США присутні так звані удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (касетні боєприпаси).

Напередодні представник Пентагону Пет Райдер повідомив, що буде передано касетні боєприпаси не зі старих запасів. І коефіцієнт браку не має перевищувати 2,35%.

Глава Білого дому Джо Байден в інтерв'ю CNN визнав, що Україні необхідні для оборони касетні снаряди. Рішення Сполучених Штатів Америки надати Україні касетні боєприпаси було "важким", але Києву потрібні боєприпаси для контрнаступу проти російської федерації.

Своєю чергою, міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що під час використання касетних боєприпасів, які ввійшли до нового пакету військової допомоги Сполучених Штатів Америки, Збройні сили України дотримуватимуться 5 основних принципів: серед них суворий облік й не тільки.

Як відомо, у 2008 році понад 120 країн ухвалили договір про заборону виробництва, використання й накопичення касетних боєприпасів. Сполучені Штати, росія та Україна відмовилися приєднатися до нього.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: