fbpx
Сьогодні
10:00 04 Лип 2023

"Армія дронів" за тиждень ліквідувала 75 одиниць техніки рф

English version here

Ударні воєнні підрозділи, роботу яких забезпечує "Армія дронів", знищили за тиждень 75 одиниць ворожої техніки, серед якої 9 танків.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, цитує Рубрика.

"Війна дронів: мінус 75 одиниць російської техніки за тиждень. Ударні підрозділи, які забезпечує «Армія дронів", продовжують демонструвати топові результати", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, упродовж 26 червня – 3 липня завдяки технологіям було знищено 9 ворожих танків, 27 бойових броньованих машин, 4 САУ, 4 гармати, 2 РСЗВ тощо.

Довідка

На початку липня 2022 року стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають "Армію дронів" для українських військових. Пріоритет проєкту – 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки.

Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Їх складно помітити і ще складніше – збити.

Мінцифри та Генштаб планують закрити дронами всю лінію фронту шириною близько 2 470 км. Безпілотники дозволять моніторити дії окупантів, змінювати військові стратегії й зберегти якомога більше життів наших військових. Аби допомогти ЗСУ і долучитися до збору достатньо переказати кошти через платформу UNITED24. Або передати армії власний дрон.

Як повідомлялося, за понад 11 місяців існування проєкту "Армія дронів" за кошти United24 прибали 3 864 комплекси БпЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд грн. Центри підготовки операторів БпЛА навчили 10 тис. військових керувати "крилами". 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: