fbpx
Сьогодні
Відео 19:27 12 Чер 2023

Сирський опублікував відео, як бійці ЗСУ з БпЛА нищать ворога на фронті

Військові Збройних сил України продовжують успішні наступальні операції вздовж всієї лінії фронту. Захисники нищать росіян за допомогою дронів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача Сухопутних військ генерал-полковника Олександра Сирського в Telegram.

Цього разу командування показало роботу 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу. Військові за допомогою дронів влучно нищать позиції окупантів та їх техніку.

"Ворог добре горить", – підписав відео Сирський.

Довідка

Нагадаємо, раніше українські військові та чиновники почали заявляти про те, що українські захисники перейшли у наступ на кількох напрямках. Їм вдається знищувати ворога.

Українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 12 червня 2023 року ліквідували близько 216 тисяч 180 російських загарбників, і ще 540 осіб – за минулу добу.

Силам оборони впродовж останньої доби вдалося звільнили від російських загарбників низку населених пунктів на Донеччині:

Також механізований підрозділ та зведений підрозділ Запорізької окремої бригади територіальної оборони у Запорізькій області звільнили від росіян село Новодарівка.

Що відомо про контрнаступ українських військових

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Протягом останнього тижня росія систематично поширює фейкову інформацію. Зокрема, мова йде про нібито "великі втрати ЗСУ" та "знищення техніки Заходу". Україна, зі свого боку, спростовує ці недостовірні заяви.

Як відзначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ворог таким чином намагається "заповнити ефір", оскільки провалив усі цілі, які ставив на початку повномасштабного вторгнення.

"Як то кажуть, дайте їм можливість захлинутися у своїй брехні. А що стосується роботи Сил оборони – майте терпіння", – зауважила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий 10 червня повідомив, що українські Сили оборони на Бахмутському напрямку ще просунулися на 1400 метрів.

В ISW вважають, що українські Збройні сили досягли локальних успіхів у Запорізькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: