fbpx
Сьогодні
09:35 13 Чер 2023

Британська розвідка повідомила, що виявила маршрут великих поставок іранських дронів до рф

Фото: Скриншот з відео

російська федерація протягом останніх місяців працювала над забезпеченням довгострокових та великих поставок безпілотних літальних апаратів односторонньої дії (OWA-UAV). Поставляючи цю зброю, Тегеран продовжує порушувати резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, росія перейшла від отримання невеликих іранських партій БПЛА повітряним транспортом до більших партій за допомогою кораблів з Ірану через Каспійське море.

За даними британської розвідки, цей міжнародний транзитний коридор Північ-Південь набув значно більшого значення після вторгнення. Він дозволяє росії отримати доступ до азіатських ринків, у тому числі до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш уразливими для міжнародних санкцій.

"Росія також працює над тим, щоб почати внутрішнє виробництво БПЛА, майже напевно за допомогою Ірану. Росія, швидше за все, інвестує в БПЛА, тому що вони забезпечують Росії відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", – зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, у Білому домі повідомили, що у російській федерації будується завод із виробництва іранських дронів. Іран бере безпосередню участь у цьому процесі, поставляючи російській владі всі необхідні матеріали.

Окрім того, британські журналісти опублікували контракт, що свідчить про продаж Іраном зброї росії під час повномасштабної війни проти України.

А Верховна Рада підтримала запровадження санкцій проти Ірану на пів століття, погодивши таким чином рішення Ради нацбезпеки й оборони від 27 травня 2023 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: