fbpx
Сьогодні
Фото 20:37 11 Чер 2023

Кличко продав свій велосипед, з якого падав у центрі столиці: навіщо це рішення

Фото: Зеркало недели

Велосипед мера Києва GoCycle G2 вартістю майже 4 тисячі доларів було продано за 350 тисяч гривень. Кличко побажав новому власнику не падати із велосипеда.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"Ситуація із дронами наразі така: ми не закриваємо і 10% потреб фронту. Ми перебуваємо в ситуації, коли потребу закриваємо людьми. Тобто там, де ми не застосовуємо техніку, ми застосовуємо людей. Якщо немає можливості підняти дрон і побачити, звідки наступає ворог, тоді в розвідку йдуть люди. Якщо у ворога є можливість побачити, де перебуваємо ми, і визначити наші позиції, ворог накриває нас вогнем. Він нас бачить — ми його ні", – керівниця ГО "Центру підтримки аеророзвідки" Марія Берлінська під час конференції hromadske "Муруємо вже!".

Берлінська додала, що попри всі публічні оголошення про "Армію дронів", закупівлі Міноборони, допомогу міжнародну та від волонтерів, це все одно не покриває 10% потреб фронту.

"Чому так? Дрон на війні — це розхідний матеріал, як і снаряди. Це річ, яка може бути одноразовою. Однак навіть один виліт того вартує, бо може врятувати життя солдатам. Що з цим робити? Зараз ми виправляємо ті помилки, які закладали багато років тому, ціною життя людей", — заявила вона.

Яке рішення?

Віталій Кличко виставив на благодійний аукціон свій велосипед, щоб зібрати гроші на дрони для ЗСУ. Про це мер Києва повідомив у Telegram, пожартувавши, що новий власник, як він сподівається, з велосипеда не падатиме.

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Як це працює?

У результаті велосипед GoCycle G2, вартість якого майже 4 тисячі доларів, було продано за 350 тисяч гривень. На вторговані гроші закуплять дрони для ЗСУ.

"На аукціоні IT-спільноти EVO, де збирали кошти на дрони для наших захисників, виставив свій знаковий велосипед. Той самий, на якому я колись упав у центрі міста і про це багато писали ЗМІ", — написав Кличко та побажав новому власнику велосипеда з нього не падати.

А якщо таке трапиться, то "швидко і гідно підійматися", — йдеться у повідомленні.

Мер додав, що всього на аукціоні зібрали понад 1,7 мільйона гривень. На всі ці кошти організатори закуплять дрони для ЗСУ.

Довідка

Нагадаємо, з велосипеда Віталій Кличко впав у 2016 році у центрі Києва, коли не зміг заїхати на бордюр. Фото розійшлися мережею.

Фото: Вести

Сам Кличко до свого падіння поставився з гумором, і їздити на роботу велосипедом не перестав.

"Збентежений кількістю дзвінків і питань про моє самопочуття та значущість "суперподії". Зі мною все гаразд, жодної подряпини, костюм теж цілий. Словом, не найекстремальніше падіння в моєму житті та в історії людства", — зіронізував мер, коментуючи своє знамените падіння.

У 2019 році, на інавгурацію президента Володимира Зеленського Віталій Кличко також приїхав на велосипеді, успішно об'їхавши всі пробки та затори.

Нагадаємо, влітку 2022 року фандрейзингова платформа "United24" разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту "Армія дронів". Це програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

За рік фандрейзингова платформа "United 24" зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: