fbpx
Сьогодні
Відео 16:26 02 Лип 2023

Українські воїни влучним пострілом знищили ЗРК "Стріла" та САУ "Мста-С" російських окупантів

Фото: uk.wikipedia.org

Воїни 36-ої окремої бригади морської піхоти влучними пострілами знищили ворожі ЗРК "Стріла" та самохідну гаубицю "Мста-С".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук бригади.

"Дует аеророзвідників підрозділу "Сови" 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського та побратимів-артилеристів філігранно знищує ворожі ЗРК "Стріла" та самохідну гаубицю "Мста-С"", розповіли військові в повідомленні.

Довідка

2С19 Мста-С – російська 152-мм дивізійна самохідна гаубиця. Призначена для знищення:

  • тактичних ядерних засобів,
  • артилерійських та мінометних батарей,
  • танків та іншої броньованої техніки,
  • протитанкових засобів,
  • живої сили,
  • засобів ППО та ПРО,

А також для руйнування польових фортифікаційних споруд та перешкоджання маневрам резервів противника у глибині його оборони.

Може вести вогонь по цілях, що спостерігаються і не спостерігаються, із закритих позицій і прямим наведенням, включно з роботою в гірських умовах.

Стріла-10 – радянський зенітний ракетний комплекс малого радіусу дії, призначений для безпосереднього прикриття підрозділів та частин сухопутних військ та малих об'єктів військового та громадянського призначення від низьколітаючих літальних апаратів(літаків, вертольотів, крилатих ракет та безпілотних літальних апаратів) при їх візуальній видимості.

Що відбувається на напрямках фронту

Загалом, російська армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, там тривають важкі бої. Минулої доби, 1 липня, відбулось 46 бойових зіткнень між українськими Силами оборони та окупантами.

За даними Генштабу, минулої доби, 1 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 800 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 229 700 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: