fbpx
Сьогодні
10:51 02 Лип 2023

ОК "Південь": на Херсонщині в районі Антонівського мосту йдуть важкі бої

Фото: З відкритих джерел

На лівому березі Дніпра, у районі Антонівського мосту поблизу Херсона, тривають важкі бої між українськими військовими та підрозділами окупаційної армії російської федерації.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері всеукраїнського телемарафону.

Як зазначила речниця ОК "Південь", ситуація в районі Антонівського мосту залишається складною. Однак, з її слів, українські військові знищують російських загарбників.

Вона також  підкреслила, що бойова робота біля Антонівського мосту триває, але військовим потрібна інформаційна тиша.

"Наразі триває потужна бойова робота, зокрема. Акцент на контрбатарейній боротьбі, тому що особливості нашої лінії фронту в цій зоні це дійсно, що вона в зоні річки Дніпро.

Її річище дещо деформовано, внаслідок тієї катастрофи, що спричинили окупанти, підірвавши Каховську греблю. Дуже ускладнена ця бойова робота, — підкреслила речниця ОК "Південь".

Гуменюк додала, що за минулу добу у тому районі було знищено 49 російських окупантів та 15 одиниць ворожої техніки.

Крім того, за даними Генштабу, минулої доби, 1 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 800 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 229 700 вояк.

Як писала Рубрика, у британській розвідці вважають, що українські Сили оборони пробують закріпитися на лівому березі Дніпра поблизу Херсона

Нагадаємо, 30 червня, російські окупанти завдали удару по Антонівському мосту, що з'єднує правий та лівий береги Дніпра поблизу Херсона: ймовірно атакували ракетою "Іскандер".

Довідка

Як писала Рубрика, українські захисники за останній місяць посилили наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. ЗСУ звільнили вісім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Також нещодавно з'явилося відео, як наші воїни підняли український прапор на Курдюмівській дамбі неподалік від Бахмута.

А вже 26 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України взяли під контроль село Рівнопіль Великоновоселівського району в Донецькій області, яке було окуповане росіянами.

До того ж, раніше стало відомо, що під час контрнаступу ЗСУ повернули територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу. Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Додамо, що військові Збройних сил України продовжують тиск на російську армію на тимчасово захоплених територіях півдня України. Тому, не виключено, що окупаційна армія незабаром здійснить черговий "жест доброї волі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: