fbpx
Сьогодні
14:48 02 Лип 2023

Під Мар'їнкою ЗСУ відбили 15 штурмів: в обороні "найгарячішим" є Авдіївський напрямок

English version here

Серед усіх напрямків фронту "найгарячішим" є Авдіївський напрямок, бо там точаться найінтенсивніші бої.

Так зауважив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Як зазначив представник пресцентру, якщо мова йде про оборону, то найжорсткіші бої відбуваються на Авдіївському напрямку.

"Там противник продовжує штурмові дії з завданням заволодіти Мар'їнкою та захоплення Авдіївки. Штурми було відбито, втрат позицій не допущено. Тільки у районі Мар'їнки відбулося 15 штурмів", підкреслив Шершень.

Окрім того, речник наголосив, що за минулу добу противник здійснив 10 ударів дронами-камікадзе, здебільшого використовував БПЛА типу квадро.

"Найбільше дошкуляв у районі Авдіївки. Окрім того, тут під час однієї з атак для її підтримки ворог використав літак. Було обстріляно 10 навколишніх населених пунктів", – сказав Шершень.

Представник пресцентру також повідомив, що на Мелітопольському напрямку противник продовжує зосереджувати свої головні зусилля на недопущення просування українських ударних підрозділів. Тут в одній зі смуг оборони ворог отримав підсилення у вигляді артилерійської батареї 2С7 "Піон".

На Бердянському напрямку росіяни намагаються утримати рубежі та проводять певні контратаки.

"Тривають важкі бої, наші ударні підрозділи мають певне просування, закріплюються на досягнутому, проводять розмінування, триває аеророзвідка місцевості та завдають вогневе ураження артилерією по виявлених цілях противника", – додав речник.

Водночас він зазначив, що поки що не час оголошувати, скільки метрів чи кілометрів відвоювала Україна. Таку інформацію оприлюднять, коли це буде доречно.

"Узагальнюючи, минулої доби у зоні дії відповідальності угруповання "Таврія» відбулося 19 бойових зіткнень, поміж тим, застосовуючи танки та реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог здійснив 562 обстріли наших позицій", – додав Шершень.

Що відбувається на інших напрямках фронту

Загалом, російська армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, там тривають важкі бої. Минулої доби, 1 липня, відбулось 46 бойових зіткнень між українськими Силами оборони та окупантами.

За даними Генштабу, минулої доби, 1 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 800 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 229 700 вояк.

Нагадаємо, що 1 липня бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський поінформував про те, що Сили оборони мають успіхи і просування вперед на Таврійському напрямку.

Як писала Рубрика, Східне угруповання повідомило, що на Бахмутському напрямку ЗСУ тиснуть на флангах, маємо просування.

Також американські фахівці вважають, що військові операції навколо Бахмута на Донеччині можуть обернутися для російського командування або відводом загарбників з півдня України, або ж ризиком у Херсонській та Луганській областях.

Як повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, на лівому березі Дніпра, у районі Антонівського мосту поблизу Херсона, тривають важкі бої між українськими військовими та підрозділами окупаційної армії російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: