fbpx
Сьогодні
16:40 30 Чер 2023

У Франції продовжуються сутички: Макрон перервав участь у саміті ЄС

Фото: Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон залишив засідання Європейської ради завчасно, щоб взяти участь у кризовому засіданні уряду в Парижі після третьої ночі жорстоких заворушень у країні. Кількість затриманих у Франції під час заворушень, що сталися після вбивства цього тижня поліцією підлітка, зросла до 875 осіб.

Про це повідомило видання Politico і Barron`s, пише Рубрика.

27 червня у Франції виникли протести та заворушення після того, як поліція застрелила 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом поліцейського під час дорожньої перевірки.

Сутички з поліцією відбулися в Марселі, Ліоні, По, Тулузі і Ліллі, а також в деяких районах Парижа, в тому числі в робітничому передмісті Нантер, де був застрелений 17-річний Наель М., алжирець і марокканець за походженням.

"Французька поліція заарештувала 875 осіб під час нічних заворушень, близько половини з них – у регіоні Парижа», – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними, наданими президентом Еммануелем Макроном на початку кризової наради в п'ятницю, загалом було:

  • пошкоджено 492 будівлі,
  • палено 2000 транспортних засобів,
  • скоєно 3880 підпалів.

Зазначається, що 249 працівників поліції зазнали поранень.

Французький уряд залучив 40 тисяч правоохоронців для протидії заворушенням у кількох містах. У муніципалітетах навколо Парижа введено комендантську годину, а в Ліллі та Туркуен на півночі країни – заборону на громадські зібрання.

З огляду на події Макрон скликав засідання кризової команди та змушений був передчасно залишити саміт лідерів ЄС.

Макрон навіть не встиг взяти участь у пресконференції, яка була запланована. Він також не відповів на жодне запитання журналістів під час прибуття на саміт та від'їзду з нього у п'ятницю.

Як наслідок, Макрон пропустить переговори щодо міграції, Китаю та конкурентоспроможності.

Нагадаємо, Франція готує багаторічний план допомоги України щодо цивільних потреб, а також виділить Україні додаткові 40 млн євро фінансової допомоги для невідкладної відбудови у цьому році.

Також для того, щоб допомогти контрнаступу українських Сил оборони, Франція активізувала постачання зброї Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: