fbpx
Сьогодні
15:21 21 Чер 2023

Додаткові 40 млн євро: Франція готує багаторічний план підтримки України

English version here

Франція готує багаторічний план допомоги України щодо цивільних потреб, а також виділить Україні додаткові 40 млн євро фінансової допомоги для невідкладної відбудови у цьому році.

Про це заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна під час виступу на конференції щодо відбудови України, пише ЄП.

Під час свого вступу очільниця французького відомства зазначила, що її країна готує багаторічний план допомоги Україні для цивільних потреб. Сюди входить:

  • гуманітарна допомога,
  • допомога для підтримання економічної та фінансової стабільності.

"Рада зауважити, що він складатиметься в основному з грантів, щоби не створювати додаткового тиску на публічні фінанси України", підкреслила глава французького МЗС.

Окрім того, Франція надасть додаткові 40 млн євро як безповоротну допомогу для України у 2023 році.

"Ця підтримка піде передусім на невідкладну відбудову критичної інфраструктури, медичне обладнання та заходи підготовки до наступної зими", наголосила Колонна.

"Україна на довгостроковому шляху трансформацій у зв'язку з рухом до членства в ЄС. І ми маємо використати процес відбудови, щоби додатково допомогти Україні у цьому процесі.

Друге – зобов'язання підтримувати відбудову України також є нашим сигналом для Путіна, що ми будемо допомагати стільки, скільки необхідно, і в нього не вийде перечекати.

Це має переконати Росію, що ситуація зайшла у глухий кут і час припиняти цю агресію вже зараз", додала міністерка закордонних справ Франції.

Що відомо про Конференцію у британській столиці Лондоні з питань відновлення України

Нагадаємо, що конференція, присвячена відновленню України, на цей момент проходить в Лондоні. Участь у ній беруть понад тисяча представників з 61 країни.

Під час конференції сторони обговорять:

  • реформи, що необхідні для післявоєнного відновлення України,
  • стимулювання торгівлі та інвестицій,
  • відновлення людського капіталу.

Також увагу приділять енергетичному відновленню нашої країни та розмінуванню.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки вже заявили, що нададуть Україні додатковий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів на відновлення після російського вторгнення, більшість коштів буде спрямована на відбудову енергосистеми країни та критично важливої інфраструктури.

Також, Велика Британія оголосила про те, що надасть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Окрім того, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 840 мільйонів євро на реалізацію у 2023 році пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: