fbpx
Сьогодні
09:55 24 Чер 2023

Рішення для перемоги: Франція передала прокурорам обладнання для документування наслідків атак рф

English version here

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Українські прокурори отримали від Франції спеціальне обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів російської федерації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Офісу Генерального прокурора.

У чому проблема?

Під час війни російські загарбники скоїли десятки тисяч воєнних злочинів.

В ОГП зауважили, що три команди французьких слідчих й експертів працювали над розслідуванням жахливих злочинів, скоєних у Бучі, Ірпені та Ізюмі. Нещодавно спеціалісти з Франції відвідали Дніпро та Кривий Ріг, де допомагали у проведенні експертиз, а також організували тренінги для українських колег.

Окрім того, як зазначив генпрокурор, війська рф вже зруйнували або пошкодили понад 110 000 цивільних та інфраструктурних об'єктів.

Яке рішення?

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенджаменом Рорігом та членами французької експертної місії.

Костін і делегація з Франції

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Костін наголосив, що Україна високо цінує підтримку, яку Франція надає з перших днів російської агресії. Зокрема, у сфері відновлення справедливості.

Як це працює?

Зазначають, що раніше Франція вже передала Україні дві мобільні ДНК-лабораторії та продовжує надавати підтримку українським фахівцям, а також робить значний внесок у роботу Міжнародного кримінального суду.

Костін і делегація з Франції

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Також генпрокурор подякував за нове передане обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів рф.

"Передана сьогодні техніка дуже допоможе прокурорам та експертам у документуванні наслідків атак на цивільну інфраструктуру України", підкреслив генпрокурор.

Костін також висловив переконання, що "кожний такий злочин буде ретельно розслідуваний, а винні понесуть справедливе покарання".

Своєю чергою, Роріг підтвердив готовність продовжувати підтримку і працювати далі, щоб притягнути до відповідальності усіх винних.

Нагадаємо, що у травні українські правоохоронці отримали другу французьку мобільну лабораторію ДНК для роботи у регіонах активних бойових дій.

Як писала Рубрика, Україна отримає від Японії грантову допомогу на майже 80 млн грн для придбання спеціального медичного обладнання, а саме — ендоскопів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: