fbpx
Сьогодні
15:10 07 Чер 2023

Рішення для перемоги: миколаївські Інженери поїхали до Франції будувати флот для прикордонників

Фото: mvs.gov.ua

Щоб мати змогу побудувати п'ять катерів для потреб Державної прикордонної служби України, 23 миколаївським кораблебудівельникам довелося вирушили до Франції.

Про це повідомили у пресслужбі компанії "Нібулон", пише Рубрика.

У чому проблема?

Після початку повномасштабного вторгення російські війська неодноразово завдавали ракетних ударів по Миколаєву, особливо по критичній інфраструктурі та підприємствах.

Мова йде і про Чорноморський суднобудівний завод, який знищили росіяни, щоб Україна була позбавлена можливості будувати військові кораблі.

Яке рішення?

Зазначають, що навіть під час війни миколаївські суднобудівельники виконують угоду між Францією та Україною, підписану у 2019 році.

Адже, міжурядова угода між Францією та Україною є складовою проєкту посилення системи морської безпеки та охорони України.

Як це працює?

Початок робіт був запланований на лютий 2022 року. Проте у зв'язку з повномасштабним вторгненням виробництво вирішили перенести до Франції з обов'язковим залученням українських корабелів.

До Франції вирушили трубомонтажники, складальники корпусів, механіки, зварювальники, працівники з технічної підтримки. Там вони продовжать виконання міжурядової угоди на потужностях суднобудівної компанії ОСЕА.

будування катерів у Франції

Фото: Нібулон

Українських фахівців буде задіяно в будівництві катерів з нуля – від початку складання палуби до пусконалагоджувальних робіт.

Отримана експертиза дозволить надалі здійснювати технічне обслуговування флоту в Україні силами наших спеціалістів.

будування катерів у Франції

Фото: Нібулон

Завдяки цьому можна підтримувати судна в належному стані та зменшити сукупну вартість володіння флотом, яка в середньому на 70% складається з витрат на обслуговування.

Якими будуть майбутні катери

Багатофункціональний катер для потреб ДСНС має всі необхідні засоби для порятунку людей та надання екстреної допомоги на воді, гасіння пожеж, здійснення водолазно-пошукових робіт, очищення вод від забруднень.

Судно додатково оснащується обладнанням для здійснення гуманітарного розмінування і транспортування грузів вагою до 1,5 т.

Судно розвиває швидкість до 60 км/год, розраховано на екіпаж у складі з чотирьох осіб і виконується повністю з морського алюмінію.

Що відомо про Угоду між Францією та Україною

Угода передбачає кредитування урядом Франції та європейськими банками будівництва французьких катерів на суму 136,5 млн євро. Усього Державна прикордонна служба мала отримати 20 патрульних кораблів.

Перші три з них уже спущено на воду. П'ять запланованих до реалізації українськими фахівцями мають намір побудувати вже до жовтня 2024 року.

Нагадаємо, миколаївські інженери беруть участь у розробці нового судна CSOV з водневим двигуном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: