fbpx
Сьогодні
10:19 29 Чер 2023

Маляр повідомила, що ЗСУ просунулись від 1,2 до 1,5 км на двох напрямках

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Військові Збройних сил України продовжують контрнаступ на лінії фронту, "вигризаючи" кожен метр. В українських військ є просування одразу на двох напрямках від 1,2 до 1,5 км.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram заступника міністра оборони Ганни Маляр.

  • Південь

За даними Маляр, на напрямку "Рівнопіль – Володине" ЗСУ мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах та завдають серйозних втрат противнику. Фактично знекровлюють наступальний потенціал ворога, знищуючи техніку, склади, пункти управління та особовий склад.

"На Бердянському напрямку є просування 1300 м. Ворог підтягує для оборони всі свої резерви, навіть бригаду морської піхоти, яка свого часу тікала з Херсону", – розповіла вона.

  • Схід

На Бахмутському напрямку наші війська перехопили оперативну ініціативу на цій ділянці фронту.

"У напрямку Кліщіївка просунулись на 1200 м. У напрямку Курдюмівки – на 1500 м", – додала Маляр.

Як вона додала, противник намагається утримати зайняті позиції, проводить контратаки, але поступово відступає після понесених втрат.

  • Бахмут

Боротьба триває на флангах міста. Ворог підтягує туди резерви і чіпляється за Бахмут усіма своїми силами.

"Наші мають успіх. Зараз закріплюються на звільнених рубежах. Загалом на Бахмутському напрямку знову гаряче, тривають запеклі бої", – додала Маляр.

  • Ситуація на фронті

За даними Генштабу, ЗСУ відбили спроби контратак ворога на кількох напрямках, всього минулої доби сталося близько 40 бойових зіткнень. Як пишуть у звіті ISW, ЗСУ провели кілька розвідувальних атак на лівому березі Дніпра в Херсонській області, а також просунулися в Донецькій та Запорізькій областях.

  • Контрнаступ ЗСУ

Загалом українські війська за минулий тиждень, 19–25 червня, збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 кв. км.

Як повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, українські воїни змогли просунутись за минулу добу ще на 1,5 кілометра на Мелітопольському напрямку. Цей успіх є результатом системного тиску на російських окупантів.

Окрім того, 26 червня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони просуваються вперед, уже є звільнені території, і наш рух триває. За його словами, ЗСУ протягом доби виконали 954 вогневих завдання.

Також Сили оборони зачистили плацдарм російських окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Крім того, 24 червня стало відомо, що під Красногорівкою Донецької області ЗСУ вдалося звільнити кілька позицій, які знаходилися під російською окупацією з 2014 року.

А вже 26 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України взяли під контроль село Рівнопіль Великоновоселівського району в Донецькій області, яке було окуповане росіянами.

Також нещодавно з'явилося відео, як наші воїни підняли український прапор на Курдюмівській дамбі неподалік від Бахмута.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час контрнаступу ЗСУ повернули територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу. Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

А під час телефонної розмови із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українським військам вдалося перехопити стратегічну ініціативу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: