fbpx
Сьогодні
Відео 22:19 26 Чер 2023

Військові ЗСУ просунулись на Мелітопольському напрямку на 1,5 кілометра

Фото:Viacheslav Ratynskyi/Reuters)

Українські воїни змогли просунутись на 1,5 кілометра на Мелітопольському напрямку. Цей успіх є результатом системного тиску на російських окупантів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерія Шершня.

"У результаті системного тиску сили оборони Таврійського напрямку мають успіхи і просунулися на 1,5 кілометра в глиб територій, захоплених противником", — наголосив Шершень.

За його словами, на Мелітопольському напрямку Сили оборони:

  • закріплюються на досягнутих рубежах,
  • проводяться аеророзвідка місцевості,
  • розмінування,
  • працює артилерія по виявлених цілях противника.

Він також заявив, що воїни Таврійського напрямку впевнено продовжують контрнаступальну операцію і вирівнюють фронт.

"Просуваючись уперед воїни Таврійського напрямку впевнено продовжують нищити ворога і вирівнюють фронт", — додав Шершень.

Водночас речник Об'єднаного пресцентру не уточнив період, за який відбулося просування.

Нагадаємо, 26 червня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони просуваються вперед, уже є звільнені території, і наш рух триває. За його словами, ЗСУ протягом доби виконали 954 вогневих завдання.

  • Ситуація біля Мар'їнки

В ефірі телемарафону Шершень повідомив, що росіяни не полишають спроб захопити Мар'їнку, майже всі ворожі штурми були відбиті. Окупанти завдали авіаудару поблизу Красногорівки.

  • Ситуація на Авдіївському напрямку

Також речника об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку розповів, що окупанти обстріляли Авдіївку з авіації, а також з артилерії атакував сусідні населені пункти.

  • Наступ ЗСУ

Українські військові продовжують проводити контрнаступальні дії в Україні. За цей час бійцям вдалося деокупувати дев'ять населених пунктів, а саме Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки та Рівнопіль.

Також Сили оборони зачистили плацдарм російських окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Крім того, 24 червня стало відомо, що під Красногорівкою Донецької області ЗСУ вдалося звільнити кілька позицій, які знаходилися під російською окупацією з 2014 року.

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували близько 225 580 російських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: