fbpx
Сьогодні
Фото 09:59 29 Чер 2023

Під Бахмутом українські війська перехопили ініціативу і ведуть наступ широким фронтом, - Генштаб

English version here

Фото: Getty Images

Захисники Збройних сил України на Бахмутському напрямку перехопили стратегічну ініціативу. Українські війська ведуть наступ широким фронтом.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Так, на напрямку Рівнопіль-Володине на межі Донецької та Запорізької областей ЗСУ мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

"Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять шалений опір. Водночас ворог зазначає значних втрат в особовому складі та техніці", – сказав Ковальов.

скриншот deepstatemap.live

Також тривають запеклі бої на Бахмутському напрямку. За словами речника, на вказаній ділянці фронту наші воїни перехопили стратегічну ініціативу.

"На Бахмутському напрямку українські воїни перехопили стратегічну ініціативу, ведуть наступальні дії широким фронтом. На флангах міста Бахмут продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – наголосив він.

ЗСУ під Бахмутом перехопили ініціативу і ведуть наступ широким фронтом, – Генштаб

скриншот deepstatemap.live

Крім того, українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Довідка

Нагадаємо, українські захисники за останній місяць посилили наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. ЗСУ звільнили вісім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Також нещодавно з'явилося відео, як наші воїни підняли український прапор на Курдюмівській дамбі неподалік від Бахмута.

Крім того, під Красногорівкою Донецької області ЗСУ звільнили кілька позицій, які знаходилися під контролем окупантів з 2014 року.

А вже 26 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України взяли під контроль село Рівнопіль Великоновоселівського району в Донецькій області, яке було окуповане росіянами.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час контрнаступу ЗСУ повернули територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу. Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Під час телефонної розмови із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українським військам вдалося перехопити стратегічну ініціативу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: