fbpx
Сьогодні
15:49 27 Чер 2023

Воллес вважає, що під час контрнаступу ЗСУ повернули територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу

English version here

У ході звільнення окупованих територій Україна відбила територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу.

Так вважає міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, пише у Twitter Міноборони Британії.

Як наголосив очільник британського оборонного відомства, Україні вдалося відбити близько 300 квадратних кілометрів своїх територій.

Зазначимо, 23 червня в Міноборони повідомили, що українські військові продовжують активно проводити наступальні дії.

Своєю чергою, 24 червня Ганна Маляр заявила, що Сили оборони почали наступ за кількома напрямками на сході і всюди просунулися вперед.

Окрім того, президент Володимир Зеленський повідомив, що прогрес після початку наступу ЗСУ "повільніший, ніж хотілося б", але Україна просуватиметься далі, "як вважатиме за потрібне".

До того ж, глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що український контрнаступ стане складною і жорстокою битвою.

А вже 26 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України взяли під контроль село Рівнопіль Великоновоселівського району в Донецькій області, яке було окуповане росіянами.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Загалом українські війська за минулий тиждень, 19–25 червня, збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 кв. км.

Як повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, українські воїни змогли просунутись за минулу добу ще на 1,5 кілометра на Мелітопольському напрямку. Цей успіх є результатом системного тиску на російських окупантів.

Окрім того, 26 червня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони просуваються вперед, уже є звільнені території, і наш рух триває. За його словами, ЗСУ протягом доби виконали 954 вогневих завдання.

Також Сили оборони зачистили плацдарм російських окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас.

Крім того, 24 червня стало відомо, що під Красногорівкою Донецької області ЗСУ вдалося звільнити кілька позицій, які знаходилися під російською окупацією з 2014 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: