fbpx
Сьогодні
17:54 28 Чер 2023

Зеленський вважає, що група "Вагнер" у Білорусі не може серйозно загрожувати Україні

English version here

Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський вважає, що перекидання групи "Вагнер" у Білорусь не може серйозно загрожувати Україні.

Про це Зеленський заявив на прес-конференції в середу в Києві після переговорів із президентами Польщі та Литви Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою, передає Інтерфакс-Україна.

"Я не можу сказати, наскільки вони (вагнерівці) комусь загрожуватимуть на території Білорусі, тому що вважаю, що контингент цей буде не дуже великий", – зазначив Зеленський.

Зеленський пояснив, що багатьох найманців "Вагнера" знищили Збройні сили України, тому на Москву пішло порівняно небагато з них.

Крім того, каже він, українська армія вважає, що ситуація на півночі країни "незмінна і контрольована" і повторення вторгнення неможливе.

"Усе-таки в нас потужна, сучасна армія. І не на словах", – додав президент.

Довідка

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті ВоронежКолона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: